jorkblest Posted July 20, 2016 Report Posted July 20, 2016 Witam chciałbym się dowiedzieć czy na bydło rasy mięsnej simental mogę otrzymać dotacje jeśli tak to jaka ona będzie wysoka a i czy wgl jeśli nie jestem rolnikiem tylko kupiłem młode byczki do dalszej hodowli otrzymam dotacje ?>jeśli tak to kiedy muszę składać wnioski Quote
jorkblest Posted August 2, 2016 Author Report Posted August 2, 2016 a co muszę zrobić bym mógł otrzymać dotacje na bydło Quote
DuzyGrzegorz Posted August 2, 2016 Report Posted August 2, 2016 Musisz złożyć wniosek, ale w tym roku termin już minął. Dopłata przysługuje na minimum 3 sztuki i nie więcej niż na 30 szt. Pozdrawiam Forumowiczów! Quote
jorkblest Posted August 3, 2016 Author Report Posted August 3, 2016 wnioski pewnie wiosną trzeba składać ? Quote
DuzyGrzegorz Posted August 3, 2016 Report Posted August 3, 2016 Od 15 marca do 15 maja. I jeszcze musisz użytkować minimum 1 ha ziemi, własnej lub dzierżawionej. Tutaj szczegóły - http://www.minrol.gov.pl/Wsparcie-rolnictwa/Platnosci-bezposrednie/Archiwum/Platnosci-bezposrednie-w-2015-r/Platnosci-do-zwierzatPozdrawiam Forumowiczów! Quote
Recommended Posts