Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tanio i z nadzieją że lata to jedynie hydrauliczne z odzysku z wózka widłowego, ostrówka, starego kombajnu itp. Elektryczne sobie daruj. Wiem zakładaja ale w 30-kach czy 60-kach które niewiele w roku robią.

Posted

Tanio i z nadzieją że lata to jedynie hydrauliczne z odzysku z wózka widłowego, ostrówka, starego kombajnu itp. Elektryczne sobie daruj. Wiem zakładaja ale w 30-kach czy 60-kach które niewiele w roku robią.

A co myślisz o zestawach z allegro ?

I jest nowe pytanie co zrobić gdy nie działa mi wałek jakie mogą być powody i jak je naprawić ?

Posted

A co myślisz o zestawach z allegro ?

I jest nowe pytanie co zrobić gdy nie działa mi wałek jakie mogą być powody i jak je naprawić ?

Znalazłem przyczynę chodzi o to że drążek z zależnych na niezależne obroty ciągle przestawia mi się na zależne. Teraz tylko pytanie jak to naprawić ?

Posted

To mtz  pompę ma na pewno.   W zestawach na allegro masz komplet potrzebnych części, zero kombinowania.

Co do wałka przeglądałem książki ale nie widzę tam żadnego zamka. Zablokuj go w pozycji niezależne i tyle.

Posted

To mtz  pompę ma na pewno.   W zestawach na allegro masz komplet potrzebnych części, zero kombinowania.

Co do wałka przeglądałem książki ale nie widzę tam żadnego zamka. Zablokuj go w pozycji niezależne i tyle.

Tak tylko że po odpaleniu sam przestawia się na niezależne

Posted

Ciągnik jest chwalony. Jeden z Kolegów na Forum ma i bardzo sobie chwali jego bezawaryjność. Ma wysilony silnik więc jego moc 73,6 kW raczej należy przeliczyć bo ta moc jest przy 2500 obr/min, a wtedy "wir w baku". 6 cylindrów o pojemności skokowej 5419 cm3. Max moment obrotowy 330 Nm przy 1500 obr/min. Biegów 20+4 lub 15+3, prędkość max. 29 lub 36 km/h, Ciężar ok. 4500 kg w zależności od wersji. Pozdrawiam Forumowiczów!

Posted

Najlepiej zagadaj z kolegą Mikruss'em. On sporo wie i ciągnikach FIAT'a. Z własnych obserwacji to dość dobre ciągniki. Silnik bardzo dobry choć trochę głupotowrażliwy. Awarie typu uszczelniacz, przełączniki elektryczne itp., prosty w naprawach, nie wymagający specjalistycznego sprzętu. Patrz na serię 680. Pozdrawiam Forumowiczów!