Roger2 Posted August 5, 2016 Report Posted August 5, 2016 Witam. Prędzej czy później muszę dać moją czterdziestkę do remontu. Trzeba by było powymieniać wszystkie uszczelki bo kapie spod niego, wszystkie filtry, oleje, prawdopodobnie nowych alternator - prostownik i inne pierdoły które wymagają co jakiś czas wymiany (nie wiem jakie dokładnie rzeczy się wymienia co jakiś czas oprócz tych logicznych). Ile plus minus kosztowało by remont za takie coś? Mam nadzieje, że muszę tylko wymienić to co napisałem plus jakieś drobiazgi aniżeli jeszcze jakieś grubsze części w silniku. Z innej beczki, co może być przyczyną ze bierze olej i co by trzeba było wymienić żeby nie brał? Pierścienie? Quote
Vademecum Posted August 5, 2016 Report Posted August 5, 2016 kolego piszesz o planowanym remoncie a podajesz wymianę przeglądową typu filtr olej. Poszukaj sobie mechanika. Może być kilka przyczyn, brania oleju ale najprawdopodobniej kapitalka przed tobą silnika.Masz olej na kolektorze wydechowym ? Quote
Vademecum Posted August 6, 2016 Report Posted August 6, 2016 To bierze na pierścieniach tłokowych, Masz cieńkie pojęcie , skołuj mechanika by ten zrobił ci przegląd i stwierdził co masz do roboty i za ile. Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted November 25, 2016 Report Posted November 25, 2016 Dobry fachowiec na pewno będzie w tym przypadku wskazany, więc możesz się zanim rozejrzeć już teraz, a druga sprawa to kupno samych części do Ursusa C-4011, tak się składa że akurat w tej kwestii będziemy w stanie pomóc i doradzić jeżeli oczywiście wątek jest aktualny. Quote
Jacek Mocny Posted November 25, 2016 Report Posted November 25, 2016 W razie potrzeby w sprawie części zamiennych także służę pomocą :-)Serdecznie pozdrawiam. Quote
Recommended Posts