Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Prędzej czy później muszę dać moją czterdziestkę do remontu. Trzeba by było powymieniać wszystkie uszczelki bo kapie spod niego, wszystkie filtry, oleje, prawdopodobnie nowych alternator - prostownik i inne pierdoły które wymagają co jakiś czas wymiany (nie wiem jakie dokładnie rzeczy się wymienia co jakiś czas oprócz tych logicznych). Ile plus minus kosztowało by remont za takie coś? Mam nadzieje, że muszę tylko wymienić to co napisałem plus jakieś drobiazgi aniżeli jeszcze jakieś grubsze części w silniku. Z innej beczki, co może być przyczyną ze bierze olej i co by trzeba było wymienić żeby nie brał? Pierścienie? 

Posted

kolego piszesz o planowanym remoncie a podajesz wymianę przeglądową typu filtr olej. Poszukaj sobie mechanika. Może być kilka przyczyn, brania oleju ale najprawdopodobniej kapitalka przed tobą silnika.

Masz olej na kolektorze wydechowym ?

• 3 months later...
Posted

Dobry fachowiec na pewno będzie w tym przypadku wskazany, więc możesz się zanim rozejrzeć już teraz, a druga sprawa to kupno samych części do Ursusa C-4011, tak się składa że akurat w tej kwestii będziemy w stanie pomóc i doradzić jeżeli oczywiście wątek jest aktualny.