kondo Posted August 14, 2016 Report Posted August 14, 2016 Witam, mam zamiar kupić nowy Traktor. Ciągnik powinien mieć od 90 do 100 km. Posiadam ursusa 5714, c360, c330. Nowy ciągnik zostanie raczej głównym ciągnikiem, przeznaczony będzie raczej do ciężkich prac. Proszę o propozycje ciągników. Budżet do 150tyś. Proszę o propozycje, jaki ciągnik mógłbym kupić. Quote
Vademecum Posted August 14, 2016 Report Posted August 14, 2016 osobiście wziąłbym renówke używaną za 1/3 tej sumy około. Suma ta może by wystarczyła na nowego cllasa 90 km. Jest jeszcze kubota. Mając tyle ciągników nie pchał bym sie w nówke, a w dobry niezawodny używany z ograniczoną elektroniką i serwisem czy mechanikiem blisko. Używka z nadwyżką mocy rozsądnie explaatowana posłuży jak nowy. No nie będzie zapachu nowości Quote
kondo Posted August 14, 2016 Author Report Posted August 14, 2016 Nie chce używanego ciągnika. Jeśli chodzi o classa to niechętnie jestem do niego nastawiony. Głównie zastanawiałem się nad zetorem, new holandem bądź kubota właśnie, tylko jest taka sytuacja że kubota jest lekki i do orki zbytnio sie nie nadaje i do innych cięższych prac. Quote
Vademecum Posted August 14, 2016 Report Posted August 14, 2016 jak nie chcesz tego co dobre to kup zetora. DuzyGrzegorz 1 Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted August 23, 2016 Report Posted August 23, 2016 W takim razie kupisz to co uważasz za najlepsze w Twoim przypadku,chociaż tak do końca nie wykluczałbym używanego ciągnika,bo możesz znaleźć go w bardzo dobrym stanie. Z częściami nie ma problemu, bo akurat tym się zajmujemy więc możemy pomóc. Quote
Kamilc-360 Posted August 23, 2016 Report Posted August 23, 2016 Za 148tyś już możesz kupić Ursusa C-392 moc 92km klima, radio myśle że to dobry wybór jeździłem i testowałem ten traktor jest naprawde dobrze wykonany. 4 lata gwarancji no z tym że na silnik i skrzynie 2 lata. Jako główny ciągnik myśle że idealny, Quote
Vademecum Posted August 26, 2016 Report Posted August 26, 2016 Tyle kasy za dzisiejszego ursusa ? Zdecydowanie wybrałbym coś bardziej popularniejszego na rynku. Chodźby NH Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted August 29, 2016 Report Posted August 29, 2016 I jak kwestia ciągnika,może padł już wybór na jakiś model i napiszesz na co się zdecydowałeś? Jeżeli dalej szukasz to możemy pomóc i doradzić,tylko koniecznie daj znać. Quote
swidnik125 Posted September 14, 2016 Report Posted September 14, 2016 NH t5 lux maszynka, szwagier ma już 3 lata, jeździłem wygodny, zatory nie polecam mam 3 Quote
MarekRol Posted September 21, 2016 Report Posted September 21, 2016 Hm.. przy kupowaniu ciągnika trzeba się trochę wykazac myśleniem w przód. I tym, że to zakup na jakies 8-10 lat, jak jest gwarancja to wszystko super, ale po gwarancji samemu trzeba kupowac części. I tutaj bym się przypatrzył i porównał ceny części przy Zetorze albo NH. Mam proste porównanie bo w styczniu brałem nową Proximę Plus 90 a szfagier wziął Nh td4 90 .. no i wielce się mądrzył a juz przy pierwszym przeglądzie go skasowali ładnie gdzie u mnie było to tylko 1200zł a i dwa razy już był serwis na gwarancji. Ja CI powiem tak, trochę w tym siedzę i wiem z czym to się je i, że trzeba przemyśleć zakupy. Gdybyś chciał coś wiecej pogadać o Zetorku to zapraszam na priv a może bedę mógł Ci pomoć jeszcze lepiej Quote
rolnik182 Posted September 21, 2016 Report Posted September 21, 2016 proponuję claas new holand lub zetor popatrz na olx może coś znajdziesz Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted September 28, 2016 Report Posted September 28, 2016 Panowie autor od dłuższego czasu milczy więc chyba zakupił już ciągnik, pytanie tylko jaki i czy w ogóle się tego dowiemy. Tak generalnie rzecz biorąc to NH t5 wypada pod każdym wzgl edem lepiej niż proponowany wyżej Ursus przez autora. Quote
kolejarz Posted September 28, 2016 Report Posted September 28, 2016 Ja bym proponował zamówić pokaz polowy ciągników i maszyn z firm które udostępniają taki sprzęt rolnikowi i dopiero wtedy dokonać wyboru według posiadanego gospodarstwa. Nie każda maszyna nadaje się na pola o innym ukształtowaniu ziemi niż teren równinny. Siewniki które nie zdają egzaminu na terenach górzystych lub piaszczystych bo mają sztywne wały i są ciężkie. Tak samo ciągniki, kombajny, prasy itp. można niepotrzebnie przepłacać a pożytek z tego nijaki. Tanim kosztem na własnym polu można się zapoznać z działaniem każdego sprzętu który mamy zamiar nabyć za kredyt. Quote
mlody_rolnik2 Posted October 17, 2016 Report Posted October 17, 2016 Ja jakbym miał znowu kupować to używanego john deera choćby tu http://alehit.com/ogloszenia/poj/280/Ci%C4%85gnik-rolniczy-John-Deere-7530-Premium Quote
kolejarz Posted October 20, 2016 Report Posted October 20, 2016 Witam, co koledzy powiedzą na zakup ciągnika Farmer z Sokółki. Jak duża jest ta fabryka i jak długo się czeka na ciągnik kupując za kredyt? Quote
MarekRol Posted October 27, 2016 Report Posted October 27, 2016 Z tego co słyszałem szału zbytnio nie ma z tym Farmerem, u mnie w okolicy tylko jeden jeździ i nie są zbyt zadowoleni z niego. Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted November 14, 2016 Report Posted November 14, 2016 Ciężko powiedzieć ponieważ nie znam nikogo kto miałby ten model, opinie o samej firmie też są podzielone, pytanie czego sam potrzebujesz i jaki jest Twój budżet bo przecież właśnie ten szczegół warto sprecyzować. Quote
Recommended Posts