Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam zakładam ten post ponieważ wydaje mi się mój URSUS C-360 za dużo pali tzn. 7 litrów/na motogodzinę .:s:s

I nie wiem co mam zrobić pompę dać to regeneracji i wtryski czy te typy tyle naprawdę palą?

pytania brzmią :

1). ile palą wasze ursusy c-360 ?

2). co zrobić żeby te typy mniej paliły ?

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted
To może dać pompę wraz z wtryskami do regulacji bo nieraz maja przestawioną na większa dawkę paliwa -oczywiście moc tez jest przez to większa ;) My przestawialiśmy na większa jak miał kosić kukurydze sieczkarnią jednorzędowa ;)
Posted
Ludzie kochani mój c-360 pali 7-8 l. i mam go od nowości i cały czas tyle pali. Ale ja ciągnika nie oszczędzam więc prawie cały czas na maxa mu daje. Jak chcesz małego spalania to kup sobie T-25 albo C-330/28
Posted
Witam.Panowie przecież C-360 jest to polska myśl techniczna w epoce socjalizmu realistycznego i cieszcie się że tylko tyle zużywają paliwa.Są tyle warte co kombajny zbożowe polskie typu BIZON sklecone bez pomyślunku i logiki.Pozdrawiam.
  • 2 weeks later...
Posted

Witam.Panowie przecież C-360 jest to polska myśl techniczna w epoce socjalizmu realistycznego i cieszcie się że tylko tyle zużywają paliwa.Są tyle warte co kombajny zbożowe polskie typu BIZON sklecone bez pomyślunku i logiki.Pozdrawiam.

Witam.

Zużycie paliwa w starych wyeksploatowanych C 360 w granicach 6 do 7 litry jest rzeczą normalną i nie należy się tego czepiać.

Dla większości silników można zmniejszyć zużycie paliwa ale silnik straci na mocy tak że coś kosztem czegoś.

Jeżeli silnik dobrze odpala i dobrze ciągnie to w tym wypadku nie należy ingerować w aparaturę paliwową.

Wskazane jest co jakiś czas sprawdzić wtryskiwacze i cieszyć się tym jak już ktoś wcześniej napisał że pali tylko tyle.

Posted

2). co zrobić żeby te typy mniej paliły ?

na górze pompy wtryskowej jest taka mała śrubka do ustawiania dawki paliwa

tylko ostrożnie i licz obroty żebyś mógł cofnąć jak będzie za słaby