P I O T R E K Posted December 4, 2011 Report Posted December 4, 2011 Witam zakładam ten post ponieważ wydaje mi się mój URSUS C-360 za dużo pali tzn. 7 litrów/na motogodzinę .:s I nie wiem co mam zrobić pompę dać to regeneracji i wtryski czy te typy tyle naprawdę palą? pytania brzmią :1). ile palą wasze ursusy c-360 ?2). co zrobić żeby te typy mniej paliły ? Quote
P I O T R E K Posted December 16, 2011 Author Report Posted December 16, 2011 Proszę o zamknięcie tego postudziękuje Quote
dominik1007 Posted January 27, 2012 Report Posted January 27, 2012 według teorii ursus c 360 pali 6 l on/mth więc się ciesz bo odbiega od normy tylko trochę jakieś 15% po tylu latach zakładam że twoja 60 z około 80 roku jest także wyluzuj.pzdr Quote
Adams Posted January 27, 2012 Report Posted January 27, 2012 A właśnie piszmy.Bo ja mam ten sam problem:exclamation: Quote
przemo137 Posted January 27, 2012 Report Posted January 27, 2012 To może dać pompę wraz z wtryskami do regulacji bo nieraz maja przestawioną na większa dawkę paliwa -oczywiście moc tez jest przez to większa My przestawialiśmy na większa jak miał kosić kukurydze sieczkarnią jednorzędowa Quote
malyrolnik Posted January 27, 2012 Report Posted January 27, 2012 Ludzie kochani mój c-360 pali 7-8 l. i mam go od nowości i cały czas tyle pali. Ale ja ciągnika nie oszczędzam więc prawie cały czas na maxa mu daje. Jak chcesz małego spalania to kup sobie T-25 albo C-330/28 Quote
muzyk Posted January 28, 2012 Report Posted January 28, 2012 Witam.Panowie przecież C-360 jest to polska myśl techniczna w epoce socjalizmu realistycznego i cieszcie się że tylko tyle zużywają paliwa.Są tyle warte co kombajny zbożowe polskie typu BIZON sklecone bez pomyślunku i logiki.Pozdrawiam. Quote
Strzała138 Posted February 8, 2012 Report Posted February 8, 2012 Witam.Panowie przecież C-360 jest to polska myśl techniczna w epoce socjalizmu realistycznego i cieszcie się że tylko tyle zużywają paliwa.Są tyle warte co kombajny zbożowe polskie typu BIZON sklecone bez pomyślunku i logiki.Pozdrawiam. Witam.Zużycie paliwa w starych wyeksploatowanych C 360 w granicach 6 do 7 litry jest rzeczą normalną i nie należy się tego czepiać.Dla większości silników można zmniejszyć zużycie paliwa ale silnik straci na mocy tak że coś kosztem czegoś.Jeżeli silnik dobrze odpala i dobrze ciągnie to w tym wypadku nie należy ingerować w aparaturę paliwową.Wskazane jest co jakiś czas sprawdzić wtryskiwacze i cieszyć się tym jak już ktoś wcześniej napisał że pali tylko tyle. Quote
Guest jarki Posted February 8, 2012 Report Posted February 8, 2012 2). co zrobić żeby te typy mniej paliły ? na górze pompy wtryskowej jest taka mała śrubka do ustawiania dawki paliwatylko ostrożnie i licz obroty żebyś mógł cofnąć jak będzie za słaby Quote
Recommended Posts