Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam. Jak juz się podłączyć przyczepę z ciągnikiem po przez złącze do hamulców to wystarczy włączyć sprężarke żeby hamulce w przyczepie działały? Tyczy się Ursusa c-4011
Posted
Jeśli masz wszystko sprawne łącznie z serwem przy pompce hamulca, to będzie działać, sprężarka musi chodzić cały czas aby dobijala ciśnienie do butli,tam jest zawór który spuści nadmiar powietrza , u mnie na ten gwint jest założona zaślepka, tylko ja nigdy nie jeździłem z przyczepą ponieważ nie posiadam:-(
Posted
Dzięki za odpowiedź. W instrukcji jest napisanie, że włączyć sprężarke i nic nie ma wspomiane, aby zakręcac zaślepką. Cóż, wszystko okaże się w praktyce.
Posted
nie wiem o jakim gwincie mówisz, ale sprężarka na tłoczeniu ma przewód do odolejacza albo butli,a z drugiej strony filtr powietrza albojest podłączona do filtra powietrza ciągnika. Są ciągniki w których sprężarka chodzi non stop i niema opcji wyłączenia np. MF
Posted

Chcąc korzystać z hamulców pneumatycznych przyczepy sprężarka ma bać załączona non stop a na odolejaczu w dolnej części na króćcu do podłączania węża ma być zakręcona oryginalna zaślepka.  Inaczej powietrze ze sprężarki nie trafi do butli tylko do atmosfery.

Dla sprecyzowania w tym ciągniku nie ma serwa tylko zawór hamulców.

Posted

Chcąc korzystać z hamulców pneumatycznych przyczepy sprężarka ma bać załączona non stop a na odolejaczu w dolnej części na króćcu do podłączania węża ma być zakręcona oryginalna zaślepka.  Inaczej powietrze ze sprężarki nie trafi do butli tylko do atmosfery.

Dla sprecyzowania w tym ciągniku nie ma serwa tylko zawór hamulców.

Wlaśnie chodziło mi ten gwint na dole w odolejaczu. Czyli musze kupić taką zaślepkę, gdyż nie posiadam takowej. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.