Roger2 Posted August 15, 2016 Report Posted August 15, 2016 Witam. Jak juz się podłączyć przyczepę z ciągnikiem po przez złącze do hamulców to wystarczy włączyć sprężarke żeby hamulce w przyczepie działały? Tyczy się Ursusa c-4011 Quote
Roger2 Posted August 15, 2016 Author Report Posted August 15, 2016 I czy ta sprężarka ma chodzić cały czas podczas jazdy z przyczepą oraz czy ten gwint do przykrecania węża w sprężarce ma być zakręcony czymś? Quote
Robert ;-) Posted August 15, 2016 Report Posted August 15, 2016 Jeśli masz wszystko sprawne łącznie z serwem przy pompce hamulca, to będzie działać, sprężarka musi chodzić cały czas aby dobijala ciśnienie do butli,tam jest zawór który spuści nadmiar powietrza , u mnie na ten gwint jest założona zaślepka, tylko ja nigdy nie jeździłem z przyczepą ponieważ nie posiadam:-( Quote
Roger2 Posted August 16, 2016 Author Report Posted August 16, 2016 Dzięki za odpowiedź. W instrukcji jest napisanie, że włączyć sprężarke i nic nie ma wspomiane, aby zakręcac zaślepką. Cóż, wszystko okaże się w praktyce. Quote
Vademecum Posted August 16, 2016 Report Posted August 16, 2016 nie wiem o jakim gwincie mówisz, ale sprężarka na tłoczeniu ma przewód do odolejacza albo butli,a z drugiej strony filtr powietrza albojest podłączona do filtra powietrza ciągnika. Są ciągniki w których sprężarka chodzi non stop i niema opcji wyłączenia np. MF Quote
massay1 Posted August 16, 2016 Report Posted August 16, 2016 Chcąc korzystać z hamulców pneumatycznych przyczepy sprężarka ma bać załączona non stop a na odolejaczu w dolnej części na króćcu do podłączania węża ma być zakręcona oryginalna zaślepka. Inaczej powietrze ze sprężarki nie trafi do butli tylko do atmosfery.Dla sprecyzowania w tym ciągniku nie ma serwa tylko zawór hamulców. Roger2 1 Quote
Roger2 Posted August 16, 2016 Author Report Posted August 16, 2016 Chcąc korzystać z hamulców pneumatycznych przyczepy sprężarka ma bać załączona non stop a na odolejaczu w dolnej części na króćcu do podłączania węża ma być zakręcona oryginalna zaślepka. Inaczej powietrze ze sprężarki nie trafi do butli tylko do atmosfery.Dla sprecyzowania w tym ciągniku nie ma serwa tylko zawór hamulców.Wlaśnie chodziło mi ten gwint na dole w odolejaczu. Czyli musze kupić taką zaślepkę, gdyż nie posiadam takowej. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Quote
massay1 Posted August 17, 2016 Report Posted August 17, 2016 Tak ona musi być i musi to być oryginał. Zakręcając ja otwiera się przelot powietrza ze sprężarki do butli i dalej do instalacji hamulcowej. Quote
Recommended Posts