mateuszzetor Posted September 1, 2016 Report Posted September 1, 2016 Mam takie pytanie gdzie w valmet 6300 lub podobny znajduje się pompa hydrauliki bo mi przestaje działać podnośnik wspomaganie i pół biegi rozłącza po 10 minutach wszystko przestaje działać i jaka może być przyczyna a przed tem wszystko było w porządku tylko w ostatni dzień olej bardzo się grzał jak ktoś by miał podobny problem proszę o porady co zrobić Quote
mateuszzetor Posted September 6, 2016 Author Report Posted September 6, 2016 już wszystko okej znalazłem jeszcze jeden filtr i był brudny i przez to nic nie chodziło Quote
DuzyGrzegorz Posted September 8, 2016 Report Posted September 8, 2016 Jeżeli filtr był brudny to olej kwalifikuje się do wymiany. Jeżeli masz kilka ciągników to stosuj jeden olej do wszystkich. Wtedy unikniesz takich niespodzianek. Pozdrawiam Forumowiczów! Quote
mateuszzetor Posted September 8, 2016 Author Report Posted September 8, 2016 tak ale ten olej jest bardzo drogi a do zetora i c 330 a w fendzie jest odzielny zbiornik i nie będę lał drogiego oleju tylko tani bo jest nie potrzebne a jak mi coś się urwie bo jezdze do lasu więc zdarzają się awarie to tylko doleje taniego oleju a w valmecie wiem ze nie mogę nalać byle czego Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted September 11, 2016 Report Posted September 11, 2016 No to już kwestia wyboru, akurat częściami do maszyn rolniczych oraz olejami zajmujemy się na co dzień, gdzie cena przy zakupie online nie jest wysoka, warto sprawdzić. Poza tym im wyższej jakości olej tym mniejsze ryzyko potencjalnej awarii, pamiętaj o tym. Quote
mateuszzetor Posted September 12, 2016 Author Report Posted September 12, 2016 ale części do valmeta w sklepie mizar nie widzę Quote
Recommended Posts