Jump to content

Recommended Posts

Posted

no, ja kupiłem swojego u deelera, na początku chodził całymi dniami z małymi przerwami, chodowla ponad 500 m. Klatki, podłogi, ściany wszystko było myte co wsad.

Z plastikową pompą w zależności od wody pochodzi dużo krócej a objawem jest spadające ciśnienie, będzie chodzić tylko coraz mniejsze ciśnienie będzie.

• 4 weeks later...
Posted

Dobre i stosunkowo niedrogie są też urządzenia kraft dele. Nawet już chyba ktoś tutaj na tym forum pisał na ich temat. Oni robią właściwie wszystko od agregatorów, prostowników poprzez kompresory, mieszadła itd itd.

Specyfikację poszczególnych urządzeń można znaleźć np tutaj: https://kraftdele.info/

Posted

Karcher K5.55 
Dane Techniczne: 
Pobór mocy: 1,9 kW 
Ciśnienie robocze:120 bar 
Ciśnienie maksymalne: 140 bar 
Ilość pobieranej wody: 6,7l/min. 
Maksymalna wydajność pomp: 460 l/h 
Napięcie 1-50 Hz: 230 V 
Bezpiecznik sieciowy(zwłoczny): 10 A 
Klasa ochrony: 

ważny jest też wydatek wody , bo to ma myć  a  nie rozbrygiwać 

podrzućcie dlaczego nie mogę edytować swoich postów , bo taki komunikat dostaję. pozdr.

Posted

Również polecę karchera sam osobiście nie mam, ale latem często pozyczam od znajomego ;) Ma już kilka lat i nie ma z nim większych problemów. Po 2 punkty karchera są praktycznie wszędzie, więc w razie wymiany nie będziesz miał problemu. 

Posted

Ja też mam w domu taką marketową szlifierkę kątową 180 W, kupiłem gdzieś za 250 zł w promocji. Używam do takich domowych robót, no wiadomo, i po 4 miesiącach już mi szczotki siadły :P Ale oddałem na gwarancję i po tygodniu wymienione, kolejnym razem może oddadzą pieniądze wtedy dołoże i mam zamiar kupić firmówkę :D

Posted

4 miesiące tym bardziej, że używana była tak sporadycznie coś tam uciąć czy przyciąć. Przy takiej pracy ciągłej że codziennie coś ciekawe czy tydzień by wytrzymała :P NAszczęście są gwarancje i szybko je rozpatrują także nie jest jeszcze tak źle :)

Wiertarko - wkrętarke kupiłem natomiast firmówkę i "bez paragonu" , ale nową i już dwa lata śmiga :) A obawiałem się że może to być jakiś szmelc, a jednak nie. Jak kto trafi, tak samo jak z autem :)

Pozdrawiam!

Posted

Czy warto kupować marketowe badziewie do gospodarstwa zwłaszcza jak ktoś lubi sobie podłubać i ma co, nie sądzę , mieszczuchy mogą brać bo wywierci dwa otwory w roku i chwali sie ,, moja już 10lat mi służy"Sam mam wszystko z markowych używek i jestem zadowolony bo za śmieszne pieniądze kupione, 

Posted
Nie opłaca się kupować marketowego badziewia, jak dla mnie. Dlaczego? Ano dlatego że mam porównanie: nowa wiertarka z biedronki vs. kilku miesięczna, oryginalna z wysokiej półki. Obie pracowały na budowie, biedronka zmarła po 2 tygodniach, gdzie ostanie 5 swoje dni chodziła bardzo słabo i miała 3 razy naprawiany włącznik. Ze względu że to był szmelc i wiedzieliśmy o tym, dlatego BARDZO ją oszczędzaliśmy. Markowa śmiga już kilka miesięcy, łamie wiertła i jest używana do przewiertów itp. ogólnie do ciężkiej roboty. Ceny: 70 zł biedronka, 1200 zł nasz oryginał. To samo tyczy się myjek, dla mnie najlepszy jest kaercher, model którym pracowałem dawał radę zmywać brud z plandek od naczep ciężarowych i miał regulowane ciśnienie w dyszy (poprostu się nią kręciło). Teraz nie pamięta czy to był jakiś marketowy szajs czy tani Bosch, ale nie dawał rady zmyć większej kupy gnoju z przyczepy po jednym dniu wożenia :) Wybór należy do Ciebie ;)
  • 6 months later...
  • 1 month later...
Posted

Powiem tak, czasami taniej jest wynajać jakiś sprzęt niż kupować i aby stał nieużywany. Tylko po to aby pracować na swoim. Wynajęcie to drobny ułamek kwoty nowego sprzętu.

Posted

Dokładne tak jak mówisz, jak to mówią : "lepiej nosić niż się prosić" :P Zależy też o jakie narzędzia chodzi, czasem trzeba czegoś użyć tylko jeden raz, więc nie opłaca się zakup. Ja wtedy udaję się do wypożaczlni elektronarzędzi.

Posted

Sprzęt kupuje się nie po to aby pracować na swoim lecz po to aby był dostępny od ręki. Mam wiele narzędzi które używam raz na kilka lat, jednak taniej jest je mieć niż nie mieć. Pozdrawiam!

Niby tak, ale patrząc po cenach niektórych urządzeń, to nawet gdyby się chciało, to czasami człowiek się wyrobi się finansowo. Po prostu budżet nie jest z gumy.

Należałoby sprawdzić ceny wynajmu i porównać. Proponuję np tutaj sprawdzić: https://www.boels.pl/wynajem

Posted

Część narzędzi z sąsiadem użyczamy sobie na wzajem. Część mam uniwersalnych i wykorzystuję przy innych pracach a część mam dostosowanych tak aby do innych potrzeb były przydatne. Dotyczy to głównie elektroniki. Pozdrawiam!

Posted

To ciekawe bo nigdy nawet nie przechodziłem blisko gdzie kształcą prawników. Wole rozwiązywać równania niż kazusy. Powód jest prosty. Żeby zacząć rozwiązywać kazus muszę najpierw mieć jego rozwiązanie. Nie ogarniam tego. Prawo to nie moja bajka. Pozdrawiam!

• 4 months later...
  • 2 weeks later...