gregor7465 Posted September 13, 2016 Report Posted September 13, 2016 Witam!Mam do zagospodarowania kawałek pola około 35 arów. Chciałbym je do czegoś wykorzystać oprócz dopłat. Co polecacie tam posiać, posadzić żeby się choć trochę opłacało i można było wyciągnąć jakąś kasę też z agencji? Quote
Vademecum Posted September 13, 2016 Report Posted September 13, 2016 chmiel ? przynajmniej u mnie jest takie zapotrzebowanie do nowo odbudowanego browaru w tenczynku. Quote
gk21 Posted September 13, 2016 Report Posted September 13, 2016 na takim areale posadziłbym borówkę Quote
Bamber Posted November 29, 2016 Report Posted November 29, 2016 WitamDo takich małych areałów dają dopłaty???To zależy z jakiego regionu Polski Jesteś? Może jakieś owoce, malina, truskawka, borówka.Przede wszystkim ile masz czasu na poświęcenie tej działce i czy masz sprzęt żeby to obrobić?Zasiać czy zasadzić to nie problem Pozdrawiam Quote
ZaopatrzenieRolnictwa Posted December 12, 2016 Report Posted December 12, 2016 Abyśmy mogli doradzić nieco więcej to może napisz skąd dokładnie jesteś, z jakiego regionu PL, bo inne zapotrzebowanie na chmiel będzie na wschodzie i lubelszczyźnie gdzie opłacalność jego uprawy na 35 arach ma sens, a inne np w Małopolsce, to trzeba rozróżnić. Quote
danielo22 Posted January 22, 2017 Report Posted January 22, 2017 Witam.Może spróbuj wystartować z choinkami.Wiem, że jest to inwestycja długoterminowa, ale jest to uprawa mało wymagająca na którą nie potrzeba wiele czasu.Trochę świerku, trochę jodły i za parę lat można sprzedawać na Boże Narodzenie:-D Quote
Recommended Posts