Kamilc-360 Posted September 15, 2016 Report Posted September 15, 2016 Jak w tytule. Może ktoś z was ma lub miał doczynienia z tym ciągnikiem więc prośiłbym o wypisanie jego zalet i wad. Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted October 10, 2016 Report Posted October 10, 2016 Poszukaj podobnych tematów na forum gdzie opisywane były doświadczenia Użytkowników odnośnie tego konkretnego modelu. Podstawowa sprawa to jaki budżet posiadasz na zakup oraz jaka moc Cię interesuje? Podaj szczegóły i postaramy się pomóc, może w grę wchodzą także inne marki niż Ursus? Quote
Kamilc-360 Posted October 12, 2016 Author Report Posted October 12, 2016 Nie ja tak pytam luźno bo urząd gminy chce sprzedać ten model on tam zamiatał i odśnieżał tylko więc może bym się skusił dlatego pytam o niego Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted October 13, 2016 Report Posted October 13, 2016 A jaka jest kwota jego zakupu i w jakim stanie faktycznym? Oglądałeś go na żywo? Z reguły taki sprzęt jest zadbany, więc tutaj może być to okazja no i rzecz jasna od pewnego sprzedawcy, co zawsze jest dodatkowym plusem. Podaj więcej informacji. Quote
Kamilc-360 Posted October 16, 2016 Author Report Posted October 16, 2016 Chcą za niego 60tyś no zadbany to jest bo co on tam robił, ale no tak się zastawiam przecież to technologicznie to ten Ursus to jest lata 80-90 Quote
DuzyGrzegorz Posted October 16, 2016 Report Posted October 16, 2016 Ciągnik jest dobry i chyba wart swojej ceny. Nie przejmuj się tą technologią. Ja bym się zastanowił nad inną kwestią. Silnik jest to Ursus 4410, bardzo rzadki silnik Ursus. We wszystkich innych ciągnikach post-licencyjnych czterocylindrowych jest Perkins A4.236. Ten mniej więcej odpowiada Perkinsowi A4.248, ale czy to jest to samo nie wiem. Ja bym się upewnił przed zakupem bo mogą być problemy z częściami. Niektóre publikacje podają że jest to Perkins. Pozdrawiam Forumowiczów! Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted October 19, 2016 Report Posted October 19, 2016 No tutaj już trzeba by się dokładnie upewnić jak jest w tym konkretnym modelu Ursusa, bo co od samych części to akurat wiele dobrych zamienników ja ki oryginałów dostępnych jest w sklepach internetowych i do tego można kupić je taniej. Quote
Kamilc-360 Posted October 23, 2016 Author Report Posted October 23, 2016 Tak wracając do tematu obejrzałem ten ciągnik w końcu jeszcze przed tym jak go wymyli i przygotowali. Zauważyłem że z pod podnośnika strasznie poci się olejem może to jakaś drobna usterka typu zwykła uszczelka ale jakoś tak mnie to odpycha.Zresztą mam 2 ciągniki a ten to za drogi jednak Quote
Vademecum Posted October 23, 2016 Report Posted October 23, 2016 jak ursus sie poci to norma, mógłbyś powiedzieć jaki tam jest silnik. Quote
Kamilc-360 Posted October 23, 2016 Author Report Posted October 23, 2016 Silnik no Perkinsa chyba jak w każdym z tych Ursusów. Wiem że 4000cm3 i coś koło 80km ma Quote
Vademecum Posted October 23, 2016 Report Posted October 23, 2016 chyba .... Zakładam że tam jest któraś z czwórek perkinsa, ale ciekawość. Quote
Recommended Posts