pn111222 Posted September 27, 2016 Report Posted September 27, 2016 Witam Chciałem spróbować z uprawą ziół. Posiadam ok 3 ha, jednak chciałem zacząć pierwszy raz tak do 0,5 ha. Mamy 2016 rok, a większość info które znalazłem jest sprzed kilku lat a wiadomo że przez ten czas mogło się sporo pozmieniać na rynku. Proszę o kilka konkretnych informacji, może jest ktoś kto ma doświadczenie w tej dziedzinie i podzieli się swoją wiedzą. Tak wiec proszę o radę z jakim gatunkiem najlepiej byłoby spróbować w jakim pójść kierunku. Chcę zacząć na wiosnę, szukam czegoś co jest proste w uprawie, nie wymaga jakoś dużo pracy i nowych skomplikowanych sprzętów, no i można łatwo sprzedać tak żeby się dało zarobić (woj. mazowieckie). Quote
henryk Posted September 28, 2016 Report Posted September 28, 2016 na początek trochę humoru,mój szwagier uprawiał dobre ziele ale teraz go za to zamknęli-pozdrawiam Robert ;-) and Tofik 2 Quote
Tofik Posted September 28, 2016 Report Posted September 28, 2016 Heh w tv mówili że złapali najstarszego plantatora jak do tej pory miał 79 lat i dziadek twierdził że u hodował sobie 7kg na własne potrzeby Pozdrawiam Ps.Henryku w kilku wątkach wspomniałeś o swoim szwagrze i mogę twierdzić że ten twój szwagier to wyjątkowa osoba Quote
henryk Posted September 29, 2016 Report Posted September 29, 2016 takie są fakty,to naprawdę wyjątkowa osoba (nie zawsze na plus),żebyś Ty go znał.....-pozdrawiam(dobrze że on nie wie co ja tu wypisuję) Quote
gk21 Posted October 7, 2016 Report Posted October 7, 2016 też myślę, żeby uprawiać trochę ziół i na początek chcę zacząć od babki lancetowatej Quote
Janko_zRoli Posted October 27, 2016 Report Posted October 27, 2016 Zacząłem od hodowli ziół kuchennych na początku w donicach, z czasem przeniosłem je do szklarni, ale to się nie sprawdziło. Teraz mam przy domu ogród zimowy, i to tam przeniosłem swoje zioła, przy tej aurze, jaka jest za oknem to zdecydowanie lepsze rozwiązanie. Ogród zamawiałem w firmie Cambria - znalazłem ich w internecie na http://cambria.pl/, na przygotowanie ogrodu wykorzystałem niepotrzebną pracownię przy domu. Quote
Recommended Posts