Ojciec Posted December 6, 2011 Report Posted December 6, 2011 Witam ma nadzieję że zainteresujecie się tym postem otóż chodzi mi tutaj o bliższe poznanie się ja jako że nie mam co robić w obecnej chwili pozwolę sobie zacząć. Kamil lat 22 pochodzę z malutkiej wioseczki położonej niedaleko Łomży woj.Podlaskie specjalizacja mojego skromnego gospodarstwa to produkcja mleczna pozdrawiam wszystkich i zachęcam do przedstawienia się zarówno nowych jak i starych użytkowników tego forum.
Ojciec Posted December 7, 2011 Author Report Posted December 7, 2011 Co jest z wami? czy wstydzicie się własnego imienia, pochodzenia?
edek Posted December 7, 2011 Report Posted December 7, 2011 Wojtek lat 30, pochodzę z małej wioseczki położonej niedaleko Środy Wielkopolskiej woj. WielkopolskieResztę napiszę później.... ;-)
dominikano121 Posted December 7, 2011 Report Posted December 7, 2011 Paweł lat 18, mieszkam w małej wiosce niedaleko Sokół woj. Podlaskie
slawcik Posted December 8, 2011 Report Posted December 8, 2011 Sławek 29 woj podlaskie niedaleko łomzy.
grzesiek12031980 Posted December 8, 2011 Report Posted December 8, 2011 Grzesiek lat 31.Mieszkam w małej wsi niedaleko Łęczycy woj.łódzkie.Szczesliwie żonaty od trzech miesiecy.Prowadze gospodarstwo nastawione na produkcje mleka i wołowiny.
Adams Posted December 18, 2011 Report Posted December 18, 2011 Adam.Mieszkam w małej wsi pod Białymstokiem.( woj.Podlaskie).Jestem jeszcze młody,ale mam duże doświadczenie od małego pomagałem rodzicom w niewielkim gospodarstwie.
swidnik125 Posted December 27, 2011 Report Posted December 27, 2011 Witam, Mariusz. Mieszkam we wsi -ok.Suwałk. Jestem jeszcze młody,ale mam duże doświadczenie od małego pomagałem rodzicom w na początku małym gospodarstwie, a z czasem coraz większym .
Adams Posted December 28, 2011 Report Posted December 28, 2011 ja około jeżewa Ja druga strona Białegostoku. Ale w Jeżewie byłem jak maszyny kupywałem.
Kaszub Posted January 8, 2012 Report Posted January 8, 2012 Witam. Daniel mieszkam w Bągarcie (pomorskie) jestem młody ale pomagam rodzicą(chociaż straciłem ręke w wypadku ) na gospodarstwie przyszłościowo moim .Gospodarstwo zajmuje się produkcją mleka od roku .rozwijamy się szybko .
mlodyfarmer Posted January 9, 2012 Report Posted January 9, 2012 Witam Łukasz mieszkam na dolnym sl prowadze z ojcem gospodarstwo 32ha i pracuje trzymamy równiez opasy i tuczniki od własnych macior lubię prace w rolnictwie
muzyk Posted January 9, 2012 Report Posted January 9, 2012 Nie będe się przedstawiał bo chcę pozostać anonimowy.Jestem z Mazowsza okolice PŁOCKA
*SSaPeRR* Posted February 12, 2012 Report Posted February 12, 2012 Witam wszysykich. Jestem tu nowy. Liczę na miłą współpracę.Mam na imię Paweł lat 23. Województwo Warm-Maz. Powiat Braniewski. Gmina Lelkowo Mamy 15ha wasnościowych no i używamy na boku 5ha. Produkcja- głównie bydło opasy, trochę drobiu. Parę tuczników. Zasiewy- Owies, jęczmień i mieszanki. Ziemniaki. No i użytki zielone. Siłe pociągową stanowi T25 który się świetnie spisuje. Współpracuje z: pług 2-skibowy kultywator 2.2m brony zawieszane 3- polowe brony ciągane 5- polowe siewnik poznaniak 2.6m siewnik "lejek" kopaczka do ziemniaków kosiarka osa zgrabiarko-przetrząsarka 7 gwiazd przyczepa samozbierająca Kraft&Welle przyczepa 6t dwukółki(bietki) po 3.5t i 4t 2 wozy konne i drobniejszy sprzęt. Pozdrawiam wszystkich.
jarek Posted February 13, 2012 Report Posted February 13, 2012 witam jarek mieszkam w wielkoposce mam 26lat i sam prowadze gospodarstwo hodowla swin i bydla pozdro
grzepaku1 Posted February 26, 2012 Report Posted February 26, 2012 Witam wszystkich jestem grzegorz z kujawsko pomorskiego mam 48 lat posiadam 40 hektarowe gospodarstwo zajmuję się produkcją roślinną
bardzomalorolny Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 Witam mam na imię Krzysiek. Mam 17lat i jak na razie pomagam w 1,5 ha gospodarstwie. Nastawieni jesteśmy głównie na produkcję dla siebie, ale też sprzedajemy mleko po sąsiadach. Chowamy krowę, kury, króliki i kozy. Nasz sprzęt to ursus c-330, wóz, kopaczka do ziemniaków, brony 3 lekkie, pług 2 skibowy, glebogryzarka, kultywator, kosiarka rotacyjna 135, zgrabiarko-przewracarka taśmowa, przetrząsarka konna, paczka do przewożenia wszystkiego co się da i w najbliższej przyszłości przyczepa jednoosiowa.
Mikruss Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 WitamJestem Karol:)Mieszkam w wielkopolsce i pochodzę z gospodarstwa ustawionego na produkcję mleka, obecnie po ślubie gospodarzę u żony na 11 ha. Na razie rozwijam produkcję opasów, jak na razie 15 sztuk bydła , troszkę świnek (akurat tym dobytkiem zajmuję się teściu ).Z maszyn to: Massey 675, C-330, prasa NH 648, i jakieś tam drobne maszyny, obecnie w trakcie zmian:D
Lidia22 Posted March 5, 2012 Report Posted March 5, 2012 Witam wszystkich mam na imie Lidia i chyba jestem tu jedyna Kobieta pochodze z malej wioski polozonej niedaleko Malborka (woj. Pomorskie) wiecej szczegółów nie zdradze miłego dnia życze
Karols Posted March 5, 2012 Report Posted March 5, 2012 Witam. Mam 20lat woj.łódzkie prowadzę gospodarstwo rolne, na którym sieje zboże teraz mam obecnie 12ha ornego, c-360 i wiele maszyn potrzebnych do obrobienia ziemi. Mam nadzieję ze będziemy miło sie dogadywać:-)*SSaPeRR* Co hodujesz z drobiu? Jaka masz obsadę stada?
*SSaPeRR* Posted March 5, 2012 Report Posted March 5, 2012 Drobiu to tylko dla siebie ze 30 niosek wszelakiego rodzaju i jeszcze z 10 kogutów "rosołowych" no i 2 gesi(nie uwieżysz pewnie, ale jedna ma już przwie 23lata, a druga 3)HeHeZ bydła to na chwilę obecną: (niedawno 4 ogony sprzedałem)3 krowy, 4 jałówki po około 450kg, 2 byki po 500kg, , 6 byczków które mają z 280kg, 5 jałówek po 250kg, 5 cieląt do 100kg, jeszcze planuję dokupić. No i pieski, kotki! HeHe Świnie sprzedane tydzień temu.
Karols Posted March 6, 2012 Report Posted March 6, 2012 Aha. Ja tam miałem tuczniki ale już sprzedane w styczniu teraz zastanawiam sie nad hodowla drobiu a dokładnie gęsi tylko ze dopiero na koniec kwietnia bo teraz to jest jeszcze zbyt zimno na takie małe gęsi w oborze po tucznikach. Już oczyściłem cały budynek po tucznikach.
Recommended Posts