Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam ma nadzieję że zainteresujecie się tym postem otóż chodzi mi tutaj o bliższe poznanie się ja jako że nie mam co robić w obecnej chwili pozwolę sobie zacząć.

Kamil lat 22 pochodzę z malutkiej wioseczki położonej niedaleko Łomży woj.Podlaskie specjalizacja mojego skromnego gospodarstwa to produkcja mleczna pozdrawiam wszystkich i zachęcam do przedstawienia się zarówno nowych jak i starych użytkowników tego forum.

• 2 weeks later...
Posted
Adam.Mieszkam w małej wsi pod Białymstokiem.( woj.Podlaskie).Jestem jeszcze młody,ale mam duże doświadczenie od małego pomagałem rodzicom w niewielkim gospodarstwie.
  • 2 weeks later...
Posted
Witam, Mariusz. Mieszkam we wsi -ok.Suwałk. Jestem jeszcze młody,ale mam duże doświadczenie od małego pomagałem rodzicom w na początku małym gospodarstwie, a z czasem coraz większym ;).
  • 2 weeks later...
Posted
Witam. Daniel mieszkam w Bągarcie (pomorskie) jestem młody ale pomagam rodzicą(chociaż straciłem ręke w wypadku ) na gospodarstwie przyszłościowo moim .Gospodarstwo zajmuje się produkcją mleka od roku .rozwijamy się szybko .
  • 1 month later...
Posted

Witam wszysykich. Jestem tu nowy. Liczę na miłą współpracę.

Mam na imię Paweł lat 23. Województwo Warm-Maz. Powiat Braniewski. Gmina Lelkowo

Mamy 15ha wasnościowych no i używamy na boku 5ha. Produkcja- głównie bydło opasy, trochę drobiu. Parę tuczników. Zasiewy- Owies, jęczmień i mieszanki. Ziemniaki. No i użytki zielone.

Siłe pociągową stanowi T25 który się świetnie spisuje.

Współpracuje z:

pług 2-skibowy

kultywator 2.2m

brony zawieszane 3- polowe

brony ciągane 5- polowe

siewnik poznaniak 2.6m

siewnik "lejek"

kopaczka do ziemniaków

kosiarka osa

zgrabiarko-przetrząsarka 7 gwiazd

przyczepa samozbierająca Kraft&Welle

przyczepa 6t

dwukółki(bietki) po 3.5t i 4t

2 wozy konne

i drobniejszy sprzęt.

Pozdrawiam wszystkich.

• 2 weeks later...
Posted
Witam mam na imię Krzysiek. Mam 17lat i jak na razie pomagam w 1,5 ha gospodarstwie. Nastawieni jesteśmy głównie na produkcję dla siebie, ale też sprzedajemy mleko po sąsiadach. Chowamy krowę, kury, króliki i kozy. Nasz sprzęt to ursus c-330, wóz, kopaczka do ziemniaków, brony 3 lekkie, pług 2 skibowy, glebogryzarka, kultywator, kosiarka rotacyjna 135, zgrabiarko-przewracarka taśmowa, przetrząsarka konna, paczka do przewożenia wszystkiego co się da i w najbliższej przyszłości przyczepa jednoosiowa.
Posted

Witam

Jestem Karol:)

Mieszkam w wielkopolsce i pochodzę z gospodarstwa ustawionego na produkcję mleka, obecnie po ślubie gospodarzę u żony na 11 ha. Na razie rozwijam produkcję opasów, jak na razie 15 sztuk bydła ;), troszkę świnek (akurat tym dobytkiem zajmuję się teściu :P).

Z maszyn to: Massey 675, C-330, prasa NH 648, i jakieś tam drobne maszyny, obecnie w trakcie zmian:D

Posted
Witam wszystkich :D mam na imie Lidia i chyba jestem tu jedyna Kobieta :D pochodze z malej wioski polozonej niedaleko Malborka (woj. Pomorskie) wiecej szczegółów nie zdradze :D miłego dnia życze
Posted

Witam. Mam 20lat woj.łódzkie prowadzę gospodarstwo rolne, na którym sieje zboże teraz mam obecnie 12ha ornego, c-360 i wiele maszyn potrzebnych do obrobienia ziemi. Mam nadzieję ze będziemy miło sie dogadywać:-)

*SSaPeRR*

Co hodujesz z drobiu? Jaka masz obsadę stada?

Posted

Drobiu to tylko dla siebie ze 30 niosek wszelakiego rodzaju i jeszcze z 10 kogutów "rosołowych" no i 2 gesi(nie uwieżysz pewnie, ale jedna ma już przwie 23lata, a druga 3)HeHe

Z bydła to na chwilę obecną: (niedawno 4 ogony sprzedałem)

3 krowy, 4 jałówki po około 450kg, 2 byki po 500kg, , 6 byczków które mają z 280kg, 5 jałówek po 250kg, 5 cieląt do 100kg, jeszcze planuję dokupić.

No i pieski, kotki! HeHe

Świnie sprzedane tydzień temu.

Posted
Aha. Ja tam miałem tuczniki ale już sprzedane w styczniu teraz zastanawiam sie nad hodowla drobiu a dokładnie gęsi tylko ze dopiero na koniec kwietnia bo teraz to jest jeszcze zbyt zimno na takie małe gęsi w oborze po tucznikach. Już oczyściłem cały budynek po tucznikach.
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...