Jump to content

Recommended Posts

Posted
W tych pieniądzach to możesz kupić nowo polsko lub używano zachodnich producentów.używana zależy od stanu,ramiona muszo być proste nie pogięte czy pospawane,i stan bieżni.I to tyle.
Posted
interesuje mnie używana bo nowa ponad 4 metrowa kosztuje około 15 000 zł a jakiej firmy Z tego co patrzyłem jest wiele typów zawieszenia i niektóre z tego co mi się wydaje są fabrycznie powyginane.
Posted
Firmy pro mar kupisz nowo jak ostatnio widziałem to kosztowała ok 9000.Ato ze so fabrycznie powyginane to oki ale jak każde ramie wystaje w inno stronę to jest problem.ja miałem kuna nejmajera deutzfara.jak masz mokre łoki to musi być tandem bo tak może sie topic.
Posted
Masz rację a co do tej nowej patrzyłem 12 000 zł 4,10m będzie ją ciągał MF 255 na suchych łąkach a na mokrzejszych Innym MF-em 85 km. własnie szukam takiej w bardzo dobrym stanie nie chce ciągle się w niej grzebać ma gościu ładną tylko 4 metry 10 ramion i chce 8500 za dużo sobie ceni .
  • 1 month later...
Posted
Witam postanowiłem odświeżyć wątek gdyż mam dylemat moralny otóż natknąłem się na okazyjną zgrabiarkę z 2008 roku firmy Deutz Fahr cena również bardzo okazyjna 10 000 zł tylko jest jeden mankament ej zgrabiarki a mianowicie jej szerokość która wynosi 4,60 m (jedno gwiazdowa) na tandemie i zastanawiam sie czy to aby nie przesada taka szerokość łąki mam w 80% torfowe, więc nie zawsze uda mi się wjechać i skosić trawę na czas. Czy taka zgrabiarka zgrabi starą długa trawę? Czy czysto zgrabi? waga jej to ponad 600 kg. Mam również do wyboru inną również DF szerokość 4,30 m niestety nie jest już w tak dobrym stanie i starszy model którą wybrać? Proszę o pomoc .
Posted
Ja Ci powiem jak masz już zainwestować tako kase w zgrabiarki e to może pomyśl o zaczepianej na dwie gwiazdy.przejedziesz raz i masz wałek i sie nie bawisz.a do tego wykorzystasz mniejszy ciągnik.
Posted
zastanawiałem się nad taką ale to się u mnie nie za bardzo sprawdzi gdyż mam mało łąk około 20 ha największa łąka ma 5 ha a reszta to takie malutkie po 1,5 ha i nie było by gdzie nawet takim sprzętem zawrócić. A druga sprawa to 2 razy więcej ewentualnych napraw.
Posted

Lipne te linki Podam Foty.

są to przykładowe zdjęcia znalezione w internecie.

(Większa)

http://www.traktorpool.de/media/6043/1476043/2094873/Deutz-Fahr-SwatMaster-4621-2094873.jpg?height=600&width=800&quality=80

Mniejsza:

http://photos04.otomoto.pl/photos/original/A7/72/A77231_2.jpg

Posted
bieżnie czyli łożyska rolkowe tak? a jak je sprawdzić ? czy się wszystkie kręcą tak? Nikt raczej nie chwali zgrabiarek Firmy Deutz Fahr a wy jak uważacie dobre są ?
Posted
Kupiłem już zgrabiarkę Kverneland Tarrup 9043 z 2003 roku łożyska i ślizg chodzą cały czas w oleju.(przykładowe zdjęcie) http://img.srcm.mbdsrv.com/143_143736_20110406165518_1/kverneland-9043.jpg