krzysztof86 Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 Witam. Opłaca się kupić new hollanda 8080 z uszkodzonym sitami gornymi i dolnym. Sprawdzałem i koszt nowych wynosi około 5500. Ma nowe opony i stan wizualny jest super. A i ma prawie wszystkie pasy wymienione na nowe. Quote
Robert ;-) Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 Właśnie z jakiej przyczyny zostały uszkodzone ? Móże być coś jeszcze, wady ukryte Quote
Vademecum Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 może jakaś pułapka ? a tak na serio za takie grosze można ryzykować, ale sita 1/3 kombajnu to daje do myślenia. Kombajn ma jeszcze inne podzespoły i w jakim stanie one są ? Ja jestem wrażliwy na stan młocarni i klepiska . Quote
adam1208 Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 Cena dobra, ale trzeba dokładnie go obejrzeć żeby nie wpaść na większą mine jak te sita . Kiedys takiego widziałem jak byłem gdzieś po coś, one mają chyba silniki merca ?? v6 ? Quote
krzysztof86 Posted November 3, 2016 Author Posted November 3, 2016 Myślę że nawet jak by z 10000 dołożyć w remoncik to mógł by być fajny kombajki na nowy sezon i dobrze przygotowany. Normalnie te kombajny są po około 30000 a i tak by trzeba do niego dołożyć. Quote
Vademecum Posted November 4, 2016 Posted November 4, 2016 sprawdź jak pracuje młocarnia i czy niema dziór w klepisku, czy cepy całe nie pokrzywione, jak równo chodzi na obrotach pełnych, nie trzepie nim to go bierz, jak nim trzepie to se daruj bo to trąd Quote
krzysztof86 Posted November 5, 2016 Author Posted November 5, 2016 Dowiedziałem się ze ta usterka powstala z przeciarzenia Quote
Vademecum Posted November 5, 2016 Posted November 5, 2016 Wydaje mi sie że to pokrętne wytłumaczenie, przeciążone ? Quote
DuzyGrzegorz Posted November 5, 2016 Posted November 5, 2016 Przyjrzyj się wytrząsaczom i ich wałkom. Coś mi się zdaje że to one zniszczyły sita i są prowizorycznie naprawione. Mogą być pospawane. Boki mogą być zużyte na wskutek braku na czas wymiany panewek. Pozdrawiam Forumowiczów! Quote
Recommended Posts