JakubR Posted November 2, 2016 Report Posted November 2, 2016 Witam robiłem ostatnio w mojej maszynie serwis typu wymiana filtrów i oleju. Moje pytanie brzmi czy olej do hydrauliki to olej też do skrzyni czy nie ? Jaki olej polecacie do silnika do deutz-fahra 4.51 ? Quote
DuzyGrzegorz Posted November 2, 2016 Report Posted November 2, 2016 Orlenowski zalecany to PLATINUM AGRO BASIC 15W-40.W ciągnikach jest zasada że do silnika, hydrauliki i przekładni stosuje się ten sam olej. Pozdrawiam Forumowiczów! Quote
rafaello3 Posted November 2, 2016 Report Posted November 2, 2016 Jak to ten sam do wszystkiego ? czy z tej samej firmy ? Quote
DuzyGrzegorz Posted November 2, 2016 Report Posted November 2, 2016 Oleje rolnicze są przeważnie do nowych ciągników uniwersalne. Ten sam olej do skrzyni, silnika, przekładni WOM i hydrauliki. Mechanizm osi przedniej i piasty wymagają innego oleju w tym modelu. Sprawdź w poniższym linkuhttp://www.orlenoil.pl/pl/naszaoferta/strony/dobierz-olej.aspxPLATINUM AGRO BASIC 15W-40 ma aprobatę DEUTZ DQC-II-10. Pozdrawiam Forumowiczów! Quote
Recommended Posts