Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam zamiar kupić ciągnik marki renault 75 km z turem 3 sekcyjnym. Jak myślicie jest to dobra marka? Jak jest z nimi z awaryjnością ,może posiada z was ktoś taki ciągnik więc proszę o opinie. I jaki sprzęt rolniczy on uciągnie?

Z góry dziękuje!

Posted
Napisz jeszcze nam rocznik ciągnika i symbol ja mam deutz-a 75 km ciągam nim 3 overum obrotowe kosiarkę do trawy 2,65 (Bębnową) belarkę itp. u mnie chodzi jak złoto.
Posted
T przypuszczam że silnik pochodzi z Fendt-a znaczy sie MWM jeżeli tak to silnik masz zarąbisty a co do reszty to nie wiem jak masz jakiś większy jeszcze sprzęt to wporzo możesz zaryzykować tylko nie kupuj z Francji bo są z tamtą ściągane najgorsze sprzęty i koniecznie patrz na stan wszelakie luzy itd.
Posted
Dokładnie tak jak mówisz silnik Fendt mwm i już mam fajne 2 modele xarchiwum.pl/ciagnik-renault-7514-tx-przedni-tuz-70km-i1888558555.html tu masz link do pierwszego a tu do drugiego tabor24.pl/RENAULT-75-14-traktor-ciagnik-rolniczy/o/77209 który ci bardziej odpowiada bo mi ten drugi
Posted
Ciężka sprawa żaden z tych ciągników jak dla mnie nie jest wart takiej kasy pierwszy dobrze że nie malowany oryginalny lakier to bardzo ważna sprawa kolejna rzecz opony pierwszy ma bardzo wąskie co do tura którego pewnie zamierzasz założyć to powinny być nieco szersze a co do drugiego to cały pomalowany napęd przedni także co w tur-ach bardzo szybko siada może być cały polepiony pospawany nie wieże że ciągnik świeżo sprowadzony pewnie stał z pól roku zanim został świeżo pomalowany nie rade żadnego kupować kolejna sprawa jeżeli to twój pierwszy ciągnik z napędem tudzież duży to lepiej zainwestować i kupić taki z 80-85 km mocy nigdy za mało mój sprzęt 75-konny ma co robić a nawet za ciężko ma czasami dlatego mam drugi mocniejszy z turem i tam gdzie ten siada podczepiam większy.Także szukaj innego i trochę mocniejszego pozdrawiam.
Posted
Ja mam mtz82 i c360 ale chce coś mocniejszego niż c360 a słabszego niż mtz82 a tur do ruska kosztuje 12000 zł ,a przy renault tur już jest pożądany i mocny i ma komfortową kabinę i jest szybszy od tych dwóch co mam. Więc będę dalej szukał ,a jeśli widziałeś gdzieś jakieś ciekawe takie jakie ja chce to daj link. Dzięki za informacje!
Posted
Hm ten co pokazywałeś mi ciągnik to ma około 60 km poczytaj trochę o nim w internecie i ja radził bym kupić tura oddzielnie mniejsze ryzyko zniszczenia przedniego napędu, możesz kupić za mniejszą kasę ciągnik i za 10 000 zł Tur-a do niego ja tak zrobiłem allegro.pl/renault-7514-s-751-nie-przegap-951-mwm-9514-i1972630028.html (pierwsze dwa zdjęcia) Lecz nie znam się na tych ciągnikach ten wygląda przyzwoicie do Tur-a potrzebujesz szerszych opon żeby to miało ręce i nogi no i żeby ciągnik był bardziej stabilny. Ja nie znam się na renówkach i nie chce ingerować w twój zakup żeby potem nie było na mnie że zły ciągnik tobie poleciłem. Jest tego pełno na allegro poszukaj dobrze a na pewno znajdziesz coś dla siebie pozdrawiam.
Posted
Fajny ale nowszy już pewnie siedzi inny silnik MWM najlepsze silniki najwięcej wytrzymują silnik oczywiście razem ze skrzynią cena tego co podałeś to pewnie bez Vat-u. Ja bym wolał starszego.