Tuzon Posted November 19, 2016 Report Posted November 19, 2016 Czy warto coś takiego podpisywać? Jak to załatwiliście? Pytam, zarówno w kontekście posiadanego majątku jak i kwestii biznesowo-podatkowych i finansowych (zobowiązań kredytowych). Quote
Najmita Posted November 21, 2016 Report Posted November 21, 2016 Cóż mogę powiedzieć POLECAM. Intercyzę spisałem z małżonką 2 lata po ślubie oczywista nie chroni ona małżonkę od zobowiązań które ewentualnie byśmy zaciągnęli przed jej podpisaniem ale po jej podpisaniu....mamy spokój i to obydwoje tak z US jak i innymi instytucjami. Intercyza zamyka usta. Odpowiadasz za siebie nie ciągają za Tobą żony koszt jaki poniosłem u znajomego NOTARIUSZA 250zł słuchajcie warto.Oczywista w czasach dzisiejszych po intercyzie uczciwie z drugą połową ustalaj i spisuj co jej a co Twoje .POLECAM ZDECYDOWANIE. Quote
Halifaxx Posted November 22, 2016 Report Posted November 22, 2016 Intercyza czy inne tego typu umowy podpisuje się z czysto pragmatycznych powodów, aby w przypadku długów, małżonka nie miała problemów finansowych. Krótko mówiąc, aby długi i inne zobowiązania finansowo-podatkowe nie przechodziły na jej konto.Intercyza to też czysto pragmatyczne podejście. Nigdy nie wiadomo, co przyniesie los. Przyszłe batalie sądowe mogą być bardzo nieprzyjemne.Zresztą przeczytaj sobie kilka historii i możliwości na http://pozeworozwodblog.pl Przezorny zawsze ubezpieczony. Quote
Recommended Posts