Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć jako iż mam mtz 80 a chciałbym coś nowego przy czym nie trzeba było aż tyle wymieniać czy udało by się znaleść jakiś fajny traktorek 80km żeby dużo więcej nie palił a kosztował około 26000zł. Myślałem o ciężkiej serii ursusa ale ile ona tak naprawdę spali przy orce i innych pracach i jak z stanem tych traktorów ?

Posted

Coś w podobie c385 spali więcej jak ten kto

napisz jakie roczniki cie interesują nowsze czy coś starszego,może jakiś model landini choć gotówki będzie mało na ładny egzemplarz

Mój mtz rocznik 93 wiem że pewnie nie kupie takiego rocznika za taką cenę ale nie chce się cofać powiedzmy 15 lat do tyłu z rocznikiem traktora 

Posted
otwórz se olx albo allegro i ustaw cene do 26 000 zobaczysz co ci wyjdzie a wtedy będziesz wiedział na co cie stać, obawiam sie , że z zachodnich nic nie znajdziesz by było pewne i bez kosztownych remontów
Posted

Hej.Daj znac gdy się zdecydujesz na jakiś model jestem pewien że jestem w stanie zakupić dla Ciebie taniej na zachodzie. Zresztą Was wszystkich zapraszam. Sprowadzam maszyny rolnicze i budowlane.Pozdrawiam Sylwek

Posted

Hej.Daj znac gdy się zdecydujesz na jakiś model jestem pewien że jestem w stanie zakupić dla Ciebie taniej na zachodzie. Zresztą Was wszystkich zapraszam. Sprowadzam maszyny rolnicze i budowlane.Pozdrawiam Sylwek

Jeśli chodzi o sprowadzane ciągniki to raczej jak kupowanie kota w worku, może nawet z większym ryzykiem bo niewiesz co tam w nim siedzi... Apropos też szukam traktora za ok. 25 000 najlepiej z przednim napędem

Posted

Traktorki z Francji Niemiec czy UK są zadbane i na oryginalnych częściach. Właściciele nie oszczędzają na naprawach i oryginalnych częściach. Niestety gdy zdarzy mi się czasem kupić coś w PL :P to się szybciutko przekonuję jak Polak "zaradny" być potrafi :) Nie zmuszam informuję że chętnie sprowadzę.Mając 25 000 przyjacielu i bojąc się napraw szukaj przyjacielu tylko POLAKA. Pozdrawiam

• 4 weeks later...
Posted

No ja tam byłbym za tym, żeby porównać różne oferty na tym olxie czy allegro, a wtedy coś się wyklaruje. Wtedy można szukać i poza tymi portalami. Taki rekonesans jednak się przyda.

• 9 months later...
Posted

Cześć! Widzę że nie tylko ja szukam porady na forum. Czy jesteś cie w stanie podpowiedziec czy polecacie zetora, new holanda czy reczej coś w innym kierunku (moc ok 100)? Bo zastanawiam się nad wymianą swojego wysłuzonego traktorka (ursus) i przeglądam oferty używanych i nowych. A widzę, ze o sciaganiu wiecie wiecej? jak to technicznie wyglada? Bo już praktycznie byłem zdecydowany na sprowadzenie z niemiec, a przypadkiem jak byłem po panele do remontu to trafiłem na dilera Zetorka agrotuszyn. Ciągnik fajnie wygląda cena spoko jak na ciagnik z salonu, ale jakoś nie jestem pewien i wolę podpytać. Na razie cięzko mi znalezc opinie i jestem w rozterce. Znajomi Raczej maja newhollandy albo inne fiaty ;) Która marka będzie ok? Jak z serwisem? częsciami?

Posted

Też szukam czegoś o mocy 70-90 km najchętniej bez turbo i zbędnej elektroniki z przednim napędem w przedziale cenowym 35-50 tyś.