grzesiek12031980 Posted November 19, 2016 Report Posted November 19, 2016 Witam!Niedawno przewrocilem sie i doznalem zlamania nosa oraz rozciecia skory na nosie i czole.Czy orientuje sie ktos z Was ile moge uzyskac odszkodowania z KRUS-u? Quote
adam1208 Posted November 20, 2016 Report Posted November 20, 2016 Jak nie masz zadnego dobezpieczenia to z samego krusu dostaniesz bardzo mało. zwolnienie od lekarza masz ?i w jakich okolicznościach się przewróciłeś ? Quote
grzesiek12031980 Posted November 20, 2016 Author Report Posted November 20, 2016 Zwolnienie mam.Przwrocilem sie podczas pracy w gospodarstwie. Quote
adam1208 Posted November 20, 2016 Report Posted November 20, 2016 To za zwolnienie jest 10zł za dzień. Przykre ale prawdziwe.Za te złamanie to komisja wylicza, kwota zależy od tego na ile Ci to utrudniło prace w gospodarstwie itp.Mi za skręcenie nogi proponowali jakieś grosze ale się odwołałem, znajoma podpowiedziała mi żebym napisał pismo że nie mogłem w tym czasie chodzić, jeździć samochodem itp., ze do funkcjonowania gospodastwa musiałem korzystać z pomocy innych osób itp. i trochę dołożyli.Ale i tak to były grosze w porównaniu do tego co wziałem z pzu. Warto się dobezpieczyć. Quote
Recommended Posts