rybka137 Posted November 24, 2016 Report Posted November 24, 2016 Czy ktoś ma może jakiś namiar na kogoś kto ma na sprzedaż tabletki do gazowania ? Quote
DuzyGrzegorz Posted November 24, 2016 Report Posted November 24, 2016 Raczej nikt Ci tych tabletek nie sprzeda jeżeli nie masz uprawnień do ich stosowania. Ponadto one są do pustych magazynów. Pozdrawiam Forumowiczów! Quote
paulinajaworska88 Posted November 25, 2016 Report Posted November 25, 2016 Jakiś czas temu też miałam taki sam problem. Wołek rozniósł się po całym gospodarstwie- przyczepy, kombajn, stodoła- po prostu masakra! Nie mieliśmy żadnej zaufanej firmy, która by tym się zajmowała, ale nasz sąsiad poradził nam jak się tego pozbyć. pomieszczenia trzeba było zamgławić świecą actelic, ale zboże zagazowaliśmy własnie tymi tabletkami i problem znikł! Można napisać do mnie na priv, polece kogoś Quote
rybka137 Posted November 25, 2016 Author Report Posted November 25, 2016 a czy jest możliwośc wysyłki ? jaka cena ? Quote
paulinajaworska88 Posted November 26, 2016 Report Posted November 26, 2016 Tak, mi wysłał. Generalnie to facet wytłumaczył co i jak trzeba zrobić bo jak sie okazuje to dość skomplikowany zabieg i trzeba to robić bardzo ostrożnie. Jeśli chcesz to możesz zamówić firme DDD, która sama przeprowadzi zabieg, wystawi protokół, a Ty nie musisz się niczym martwić. Ja mam głównie zboże w silosach (2 x 100t), które gazuje przed żniwami. Od dwóch lat używam tego środka i mam spokój Jak będziesz miał jakieś pytania jeszcze to możesz pisać do niego na maila fumigacja@interia.pl , a jakbyś chciał numer telefonu to do mnie na prv. Pozdrawiam ps środek rewelacyjny jest na krety w ogrodzie! Quote
czesiek888 Posted December 15, 2016 Report Posted December 15, 2016 A może zastosować poprostu świece dymną? Quote
gk21 Posted December 20, 2016 Report Posted December 20, 2016 świecy dymnej używa się do dezynfekcji i sprawy z wołkiem zbożowym raczej nie załatwi Quote
czesiek888 Posted December 21, 2016 Report Posted December 21, 2016 Ale po zdezynfekowaniu pomieszczeń czy silosa świecą problem też zniknie Quote
maryjanekmaryjanek Posted January 16, 2017 Report Posted January 16, 2017 Witam.Mam pytanie, czy takie tabletki nie trują zboża?Jednak żeby zniszczyć szkodnika, potrzebna jest chemia i tu rodzi się pytanie, jak wpływa to na ziarna? Quote
maryjanekmaryjanek Posted January 16, 2017 Report Posted January 16, 2017 Witam.Mam pytanie, czy takie tabletki nie trują zboża?Jednak żeby zniszczyć szkodnika, potrzebna jest chemia i tu rodzi się pytanie, jak wpływa to na ziarna? Quote
Vademecum Posted January 16, 2017 Report Posted January 16, 2017 Chemia uźywana według etykiety jest bezpieczna Quote
danielo22 Posted January 17, 2017 Report Posted January 17, 2017 Zgadzam się, produkt ma etykietę i instrukcję użytkowania.Postępuj tak jak napisano a wszystko będzie ok.Środek ten jest bezpieczny i sprawdzony, w końcu to jest artykuł związany ze spożywanictwem a takie środki są bardziej kontrolowane. Quote
Recommended Posts