Jump to content

Recommended Posts

Posted

Obecnie beczki stoją w pozycji pionowej, co jest bardzo niewygodne w codziennym użytkowaniu. Zastanawiam się nad możliwością przechowywania ich poziomo, łatwiej było spuszczać z nich ON. Chodzi w sumie o 4 beczki po 200 litrów każda...

Posted
przejdź na plastiki np. 30 litrów i po problemie. Moje beczki dawno temu wylądowały na złomie. Zakupiłem 50 sztuk po 30 l z coca coli po koncentratach 5 zł sztuka. Łatwo przenieść i nie cza przelewać. Albo mauzer na palecie, ale to równie nieporęczne - mam na olej opałowy.
Posted

Tak jak kolega Vademecum pisze, zamień beczki na 30-stki. Też tak mam :) A do beczki 200l mam pompke ręczną i wygodnie się spuszcza

30stki są rzeczywiście poręczniejsze. Zależy jeszcze jaki masz park maszynowy, jeżeli zużywasz duże ilości ON, to ewentualnie coś takiego:

http://www.denios.pl/shop/media/catalog/product/cache/12/image/800x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/images/All_Languages/148162_ap_de/stacja-poboru-as-b-stal-cynk-z-cynkm-stojakiem-na-1-beczke-60-albo-200l-30.jpg

Albo coś takiego: http://www.ajprodukty.pl/obsluga-beczek/palety-na-beczki-wozki-wychwytowe/stojak-na-beczki/6213746-19642194.wf?productId=19642193

Posted
Ja od roku mam 800 litrów do zużycia w sezonie ,paliwo mam w beczkach 200l i jeden mauzer (jak to mówisz kolego vademecum,),mam niby pompę ręczną na korbkę ale męczy mnie kręcenie 100litorw dziennie w sezonie żniwnym, paręnaście litrów do ciagnika :-( a to byłby raj taka pompa? można niby coś samemu wymyślić ale tu jest licznik i bez roboty
Posted
żeby jeszcze dało sie to szczelnie zamontować by syf do paliwa nie leciał. Ja mam 30 litrówki i podjeżdżam pod podest , wężyk ust - usta i leci, a ja w tym czasie robie coś innego. Upierdliwe, ale dla mnie rozwiązaniem byłby zbiornik dwupłaszczowy z pompą , ale cza te 10 tysi, a są ważniejsze wydatki. Osobiście półśrodków nie uznaje i póki co u mnie zostają trzydziestolitrowe bańki.
  • 2 weeks later...
Posted

Okej, w takim razie czekamy na informację jak to rozwiązałeś i koniecznie wstaw zdjęcia na forum, tak nawet z czystej ciekawości dl i wiedzy innych którzy będą chcieli kupić czy wykonać coś podobnego. Zbiornik 100L ma już sens bo nie musisz co chwile uzupełniać, starczą na bardzo długo.