Jump to content

Recommended Posts

Posted
Mam problem, niedawno urodził się nam ładny byczek, wprawdzie dwa tygodnie po terminie. Poród odbył się bez problemów. Dwa dni później, okazało się, że byczek, nie jest w stanie chodzić normalnie. Przednie nogi podwija pod siebie. Myśleliśmy że z tego jakoś wyjdzie, jednak tydzień minął a on nadal ma problem z chodzeniem. Czy on z tego wyjdzie? Czy ktoś miał podobną sytuację?
Posted
Ja miałem coś podobnego tylko trochę gorzej a mianowicie jałóweczka się urodziła i miała łepek w druga stronę przekręcony i nie mogła chodzi wszystko w porządku mleko piła rosła ale nic z niej nie wyszło nie wstawała łepek dalej do góry zagięty i strasznie beczała sprzedaliśmy ją handlarzowi na mięso tylko się cielak męczy wada genetyczna.
Posted

Też kiedyś się z czymś takim spotkałem u sąsiada, weterynarz przyjechał i kazał czekać kilka dni. Nie było poprawy i cielak poszedł na mieso. Ale luszie mówili że czasami się to cofa i cielak normalnie wyrośnie. Jak co to możesz jeszcze trochę poczekać. Tak czy inaczej ja bym wezwła weterynarza niech coś poradzi może mają już jakieś techniki.

Daj znac jak się sytuacja skończyła.

Posted
U mnie było podobnie.Pierwiastka nie dała rady samo się ocielić.Przyjechał weterynarz i jakoś wyciągneliśmy.Ale byczek przez tydzień miał podkurczone pod siebie jedno kopytko.Ale mu przeszło.Mam nadzieje że u Ciebie będzie to samo.
  • 4 weeks later...