ania_1366613 Posted December 13, 2011 Report Posted December 13, 2011 Mam problem, niedawno urodził się nam ładny byczek, wprawdzie dwa tygodnie po terminie. Poród odbył się bez problemów. Dwa dni później, okazało się, że byczek, nie jest w stanie chodzić normalnie. Przednie nogi podwija pod siebie. Myśleliśmy że z tego jakoś wyjdzie, jednak tydzień minął a on nadal ma problem z chodzeniem. Czy on z tego wyjdzie? Czy ktoś miał podobną sytuację? Quote
Ojciec Posted December 13, 2011 Report Posted December 13, 2011 Ja miałem coś podobnego tylko trochę gorzej a mianowicie jałóweczka się urodziła i miała łepek w druga stronę przekręcony i nie mogła chodzi wszystko w porządku mleko piła rosła ale nic z niej nie wyszło nie wstawała łepek dalej do góry zagięty i strasznie beczała sprzedaliśmy ją handlarzowi na mięso tylko się cielak męczy wada genetyczna. Quote
rolnik1500 Posted December 13, 2011 Report Posted December 13, 2011 Też kiedyś się z czymś takim spotkałem u sąsiada, weterynarz przyjechał i kazał czekać kilka dni. Nie było poprawy i cielak poszedł na mieso. Ale luszie mówili że czasami się to cofa i cielak normalnie wyrośnie. Jak co to możesz jeszcze trochę poczekać. Tak czy inaczej ja bym wezwła weterynarza niech coś poradzi może mają już jakieś techniki. Daj znac jak się sytuacja skończyła. Quote
Adams Posted December 14, 2011 Report Posted December 14, 2011 U mnie było podobnie.Pierwiastka nie dała rady samo się ocielić.Przyjechał weterynarz i jakoś wyciągneliśmy.Ale byczek przez tydzień miał podkurczone pod siebie jedno kopytko.Ale mu przeszło.Mam nadzieje że u Ciebie będzie to samo. Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted January 9, 2012 Report Posted January 9, 2012 Byczek jest bardzo mały,więc niewykluczone,że za jakiś czas przejdzie. A pytaliście o to weterynarza? W takich przypadkach,warto z nim być w stałym kontakcie. Quote
Recommended Posts