Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam zamiar kupić sobie szlifierkę kątową, potrzebna mi jest tylko do drobnych prac ale wiadomo chciałbym aby była dobrej jakości i wieczna :D prawie

Miałem Graphita i gdyby nie moje złe odkręcanie tarczy była by do dziś.

Teraz w ofercie jest Bosch (niebieski) 720 W za 200PLN a Graphite 1100 W też za ok. 200PLN ale mówią że to chiński produkt...

Co polecacie ?

Posted
kup w biedronce, szału niema ale do drobnych prac wystarczy na lata. Jak kupisz coś markowego za 200 zł to markowe nie będzie. 720 W to troche mało ale też nie piszesz czy kątówka na tarcze 150 czy 230 ?
Posted

ja tam byłem przeciwnikiem biedronki, ale sie przekonałem że nie hałą tam handlują. a jeśli chodzi o używki to odradzam.

4 lata temu kupiłem wkrętarke taką wielkości pięści i dałem córce do zabawy do skręcania zabawek bo oryginalną plastikową roztrzaskała o ściane, miała rok :) i ta wkrętarka akukumulatorowa działa do dziś !!! biedronka, za 19,99 a nieraz używałem do mebli :)

Panowie , takie pieniądze za urządzenie to nie wydatek a jest pod ręką, a ile kosztuje dobra taka wkrętarka akumulatorowa ? nawet do majsterkowania ... nie mówiąc o firmowej.

• 1 month later...
Posted

Trochę pracowałem używając różnych sprzętów i doszedłem do wniosku, że lepiej jest poświęcić troszkę wiecej pieniążków na zakup znanych marek sprzetu.

Są to napewno solidniejsze i wytrzymalsze urządzenia.

Napewno dłużej popracujesz na takiej maszynce.

Posted
dużej popracujesz, ale jak używasz urządzenia sporadycznie to szlak go trafi od nieużywania. Mam dużą kątówke boscha od 1990 roku, wymieniłem tylko szczotki, kabel i nakrętke od tarczy. Dziś nie kupiłbym firmówki bo i one są nietrwałe, a mnie wkurza, że ciężkie i płynny start, stare są lżejsze i nie chrzani się włącznik. Natomiast badziewke biedronkową używam od lat i wcale ich nie traktuje jak tego zasłużonego boscha. Działają, a jak coś będzie nie tak to w pokrzywy i jade po następną :)
Posted

ja tam byłem przeciwnikiem biedronki, ale sie przekonałem że nie hałą tam handlują. a jeśli chodzi o używki to odradzam.

4 lata temu kupiłem wkrętarke taką wielkości pięści i dałem córce do zabawy do skręcania zabawek bo oryginalną plastikową roztrzaskała o ściane, miała rok :) i ta wkrętarka akukumulatorowa działa do dziś !!! biedronka, za 19,99 a nieraz używałem do mebli :)

Panowie , takie pieniądze za urządzenie to nie wydatek a jest pod ręką, a ile kosztuje dobra taka wkrętarka akumulatorowa ? nawet do majsterkowania ... nie mówiąc o firmowej.

Bez urazy, ale córce wkrętarkę do zabawy ... Ma dziewczyna z Tobą przeprawę!

Kolego! Jak bierzesz do ręki jakieś narzędzie to je czujesz. Wynika to z Twoich wypowiedzi. Nie każdy ma takie wyczucie narzędzia więc nie jesteś dobrym "testerem". Ja niestety mam ten problem że czasami sprzęt używa pracownik i bardzo często wtedy sprzęt dokonuje żywota. Pozdrawiam Forumowiczów!