Kamilc-360 Posted December 21, 2016 Report Posted December 21, 2016 Witam, mam takie pytanie czy znacie taką firmę Zuidberg? Chciałem kupić od nich przedni TUZ i WOM do mojego ciągnika Ursus 6824. Oni mi powiedzieli że to koszt... 30 tysięcy złotych!Nie przesadzili aby trochę? Gdzie indziej pytałem to nie chcą mi nawet dorobić czegoś takiego bo nie znają ciągnika Quote
Robert ;-) Posted December 21, 2016 Report Posted December 21, 2016 Sam tuz to koszt około 6tysi a o WOM to nie mam pojęcia, ci co robią na zamówienie adaptacje to wyszło by pewnie około 3tys gorzej zwWOM tu by trzeba od jakiegoś innego dopasować, a za 30 tysięcy to można cały ciągnik kupić Quote
Kamilc-360 Posted December 21, 2016 Author Report Posted December 21, 2016 No ja wiem że można by było, jak mi to powiedzieli to aż mnie zatkało Quote
Vademecum Posted December 21, 2016 Report Posted December 21, 2016 sprzedaj swój ciągnik i kup coś z tuzem przednim. Quote
Robert ;-) Posted December 21, 2016 Report Posted December 21, 2016 Widziałem film kolegi o zamiarze założenia tuz wcześniej,ale może kolega napisze po co mu ten tuz i WOM ?Tuz rozumiem ale WOM to już trzeba mieć odpowiednie maszyny które są drogie a na pewno droższe niż te tradycyjne , tuz kupi za jakieś 3-4 koła na Olx jest mnogo ofert , np do 60tki kosztuje 2,5tys , jeśli chce kupi używke od MF albo innego i da komuś aby dorobił adaptacje. Quote
Kamilc-360 Posted December 22, 2016 Author Report Posted December 22, 2016 Nie będe sprzedawał nowego ciągnika.TUZ potrzebny do pługa śnieżnego a WOM... no zawsze sie przyda.Na olx dzwoniłem orjentowałem się i nie chcą mi dorobić do tego modelu a jak ktoś by się podjął to trzeba przyjechać ciągnikiem bo oni muszą wymierzyć i to im zejdzie powiedzieli. Jeden to powiedział min. 12 tyś złotych za takie coś Quote
Robert ;-) Posted December 22, 2016 Report Posted December 22, 2016 To pozostaje szukać fachowca co do robi adaptacje a tuż kupić sam tuz z neta np od mtz czy coś w ten deseń , a WOM to już inna sprawa może jakiś hydrauliczny, kiedyś widziałem od zetora za 6,5 koła , jak sam nie zrobisz to poszukać jakiegoś dobrego ślusarz w swojej okolicy Quote
Robert ;-) Posted December 22, 2016 Report Posted December 22, 2016 https://www.olx.pl/oferta/tuz-przedni-ursus-zetor-CID757-IDfvcIn.htmla tu próbowałeś? Quote
Vademecum Posted December 22, 2016 Report Posted December 22, 2016 nowy ciągnik i przeróbki to papranina... Nigdy nie będzie to co ma być. Quote
adam1208 Posted December 23, 2016 Report Posted December 23, 2016 Tuz do pługu śnieżnego rozumiem, ale na co Ci tam WOM ? Ciągnik słaby, maszyny na przód drogie.Ile masz ziemi że chcesz się bawić w dokładanie czegoś takiego ? Według mnie bez sensu. Quote
Kamilc-360 Posted December 23, 2016 Author Report Posted December 23, 2016 Zawsze ten WOM się może przydać a jak bedzie drogi to nie wezmę.No właśnie chciałem koniecznie ten podnośnik Zuidberga żeby nie robić przeróbek Quote
Recommended Posts