Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, mam takie pytanie czy znacie taką firmę Zuidberg? Chciałem kupić od nich przedni TUZ i WOM do mojego ciągnika Ursus 6824. Oni mi powiedzieli że to koszt... 30 tysięcy złotych!

Nie przesadzili aby trochę?

Gdzie indziej pytałem to nie chcą mi nawet dorobić czegoś takiego bo nie znają ciągnika

Posted
Sam tuz to koszt około 6tysi a o WOM to nie mam pojęcia, ci co robią na zamówienie adaptacje to wyszło by pewnie około 3tys gorzej zwWOM tu by trzeba od jakiegoś innego dopasować, a za 30 tysięcy to można cały ciągnik kupić
Posted

Widziałem film kolegi o zamiarze założenia tuz wcześniej,ale może kolega napisze po co mu ten tuz i WOM ?

Tuz rozumiem ale WOM to już trzeba mieć odpowiednie maszyny które są drogie a na pewno droższe niż te tradycyjne , tuz kupi za jakieś 3-4 koła na Olx jest mnogo ofert , np do 60tki kosztuje 2,5tys , jeśli chce kupi używke od MF albo innego i da komuś aby dorobił adaptacje.

Posted

Nie będe sprzedawał nowego ciągnika.

TUZ potrzebny do pługa śnieżnego a WOM... no zawsze sie przyda.

Na olx dzwoniłem orjentowałem się i nie chcą mi dorobić do tego modelu a jak ktoś by się podjął to trzeba przyjechać ciągnikiem bo oni muszą wymierzyć i to im zejdzie powiedzieli. Jeden to powiedział min. 12 tyś złotych za takie coś

Posted
To pozostaje szukać fachowca co do robi adaptacje a tuż kupić sam tuz z neta np od mtz czy coś w ten deseń , a WOM to już inna sprawa może jakiś hydrauliczny, kiedyś widziałem od zetora za 6,5 koła , jak sam nie zrobisz to poszukać jakiegoś dobrego ślusarz w swojej okolicy