Jump to content

Recommended Posts

Posted

Maszyny rolnicze to bardzo ważny sprzęt na gospodarstwie, dlatego warto co jakiś czas je wyczyścić. Warto to robić nie tylko ze względu wizualnego, ale także na kwestie praktyczne. Każdy zabieg agrotechniczny wymaga wyczyszczenia maszyny, co zapobiega przenoszeniu chorób i szkodników.

Do mycia maszyn rolniczych stosujemy specjalistyczną chemię, dzięki której:

• ochronimy elementy aluminiowe,

• chronimy lakier i szyby

• bezpieczne dla uszczelek, plastików i elementów gumowych, mikro styków i elementów elektronicznych

• usuwamy zabrudzenia: osady, smary, owady, środki chemiczne

• ograniczamy przenoszenia chorób na kołach

• nie szkodzimy środowisku – biodegradowalna

• NIE zawiera sody kaustycznej – (w przeciwieństwie do innych środków do mycia dostępnych na rynku), która działa bardzo negatywnie na nasz sprzęt rolniczy.

• z łatwością usuwamy zabrudzenia

Mycie wykonujemy u Państwa na gospodarstwie, wykorzystujemy profesjonalne spalinowe myjki gorąco-wodne. Działamy głównie na terenie województw warmińsko-mazurskiego, kujawsko-pomorskiego, pomorskiego, mazowieckiego. Serdecznie zapraszamy do współpracy. 

Mycie maszyn rolniczych

post-6875-0-37706500-1483194061_thumb.jpg

Posted

Ja do silnika mam takie psikadlo z cpn-u nazywa się to " czysty silnik" czy jakoś tak.

pryskam, czekam parę minut i smar złazi jak ręką odjął;-) ale jak się często myje to i samą wodą się da umyć sprzęt .

• 5 weeks later...
Posted

nie moge edytować więc piszę dalej , mam coś takiego silnik 2,2kw,  pompa alu , przewód 10mb, wydatek wody 8l.min , lata 90te, ale spisuje się super, model 695 , reg ciśnienia roboczego , reg. ilości płynu ,ciśnienie podczas mycia pokazuje 125bar ( nie mylić z maxymalnym  , bo o takim mówią sprzedawcy ,a urządzenia ich wcale nie uzyskują)

Posted

ja mam karchera z marketu i niestety to nie jest to co inne modele - kiedyś miałem taki nie do zajechania ale mi ukradli :/ Albo marka zeszła niżej ze standardem, albo do marketu dali tańsze rozwiązanie!

• 1 month later...
Posted

Ja zakupiłem wkońcu też własną myjkę ciśnieniową, zastanawiałem się nad 230V a taką na siłę, ale w zasadzie taka mocna na siłę nie jest mi aż tak potrzebna, poza tym ona nie ma regulacji ciśnienia, więc ciśninie rwie, a ja potrzebuje do różnych domowych czynności. Też zastanawiałem się nad używką ze zdjęcia od Bywalca, ale odpuściłem  zakupiłem nowy

Przy dużym ciśnieniu gdzieś powyżej 150 bar faktycznie detergenty i środki myjące są już zbędne.

Posted

Kerszer dobra rzecz, ale swoje kosztuje.... Sąsiad ma jakąś myjkę marketową od prawie 2 lat i jak na razie nie jest źle. Wiadomo, że jakościowo nie jest to kerszer, ale daje jakoś radę. Więc zależy jak się trafi i jaki kto ma budżet.

Posted

Wszystko się zgadza , widziałem reklamę K 7 I jeśli ma podobne parametry do mojego to około 1500 zł to nie drogo.

Wszystkie myjki bije Kenzo i mają ceramiczne pompy wielosekcyjne . Kupiłem taką używke bez lancy. Pasuje mi przegladnąć strony może znajdę po pieniądzach przewód z dyszą, szczerze to zapomniałem o nim