piotrxxx Posted January 9, 2017 Report Posted January 9, 2017 Witam mam trochę ziemi i chce kupić ciągnik c-330 bo taki mi jest potrzebny..Ciągnik ten nie bedzie przeznaczony do jakiścieżkich prac..raczej do lekkich prac typu przywóz zielonki..itp Posiadam kilka szt bykow ..teraz obornik muszę recznie sprzątać..dlatego chciałbymzałozyć tura do tego tratora ..w moich stronach mozna kupic taki ciagnik za 5-15tys..do remontu i taki mnie interesuje..po zakupie w miarę mozliwosci chciałbym robic remont generalny ...moje pytanie brzmi..jakie sa koszty mniej wiecej remontu i od czego najlepiej zaczać? Pozdrawiam Quote
Vademecum Posted January 9, 2017 Report Posted January 9, 2017 za 15 do remontu to se odpuść, c 330 . Osobiście polecam ci mf 255 za 25 kupisz taki którym będziesz pracować, silnik zawsze uruchomisz, chydraulika normalna. C 330 przereklamowana. Połowe tańszy T 25 choć nie polecam henryk 1 Quote
Robert ;-) Posted January 9, 2017 Report Posted January 9, 2017 Zrobić wszystko to ponad 10tysi w części i opony np, a do tego mechanik z połowę tego części i montaż tura, c330 zawsze były drogie a na pewno droższe od c360, sumując maksymalne koszta jakie mógłbyś wydać bierz tego MF te to choć nowsze i części bardziej dostępne a MF tylko oryginały więc i jakość lepsza henryk 1 Quote
izydor6280 Posted January 9, 2017 Report Posted January 9, 2017 330 i ładowacz to słabe połączenie, z dwojga złego lepiej kupić 360 i do tego zwykły stary tur 2, jeśli ma być używany sporadycznie to wystarczynajlepszym rozwiązaniem byłoby kupna jakiegoś MFa czy bliźniaczego landini, takie można już kupić do 20tys. ale z używanym ładowaczem może nie by łatwo, nowe swoje kosztują Quote
Robert ;-) Posted January 9, 2017 Report Posted January 9, 2017 Ewnentulanie kupić MF czy jak radzisz landini( te to i mi się podobają) i założyć tura od c330 bądź c360 po dorobieniu mocowań, jakiś fachman się na pewno znajdzie co takie coś ogarnie. Quote
olaole Posted August 30, 2018 Report Posted August 30, 2018 Ciągnik c 330 to bardzo dobra maszyna i mimo swojego wieku, świetnie się sprawdza na polu do dziś. Sprawdź sobie części ursus c 330 na stronie https://sklep.mizar.com.pl/c-330-c-7_8.html- będziesz mógł sobie zrobić kalkulację mniej więcej. Quote
Recommended Posts