Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ja wolę większe spokojne cały czas na podwórku. Mam podobnego szczeniaka 5 miesięcy. Jak perliczki podniosą alarm robi inspekcję ogrodzenia więc może coś z niego będzie. U sąsiadów mam opuszczone siedliska i chaszcze więc lisy i borsuki mają dobry dostęp. Zobaczę jakie urosną. Pozdrawiam Forumowiczów!

• 2 weeks later...
Posted

Piękny! Jak się wabi?
Też miałem kiedyś takiego. Jak dorósł był wielki. Nie sposób było go trzymać w domu. Trudno też było wykarmić! Dopóki nie dowiedzieliśmy się czym jest barf (czytaj: http://belloandfriends.pl/barf/) Miki ciągle był niedożywiony, żebrał o jedzenie. Jakby w ogóle nie odczuwał sytości. Polecam zaznajomić się z tematyką diety barf i rozważyć ją za wczasu.

Posted

Mam też starszego szczeniaka który teraz ma 5 miesięcy. Mały wabi się Max, a większy Aron. Tak miały wpisane w dokumenty pochodzenia i już zostało. Max jest w domu tylko na noc dopóki zima, a Aron cały czas na dworze. Miki to u mnie bardzo częste imię psa. Karmię głównie Royalem i surowymi odpadami mięsnymi. Podjadają też kurom. Mam je do odstraszania lisów. Już system zaczął działać. Jak perliczki podnoszą alarm to Aron robi inspekcję. Pozdrawiam Forumowiczów!

Posted

Jenot sarnę??? To musi być taki co Czarnobyl miał za dom. Jenot jest nieco większy od upasionego kocura. Normalna waga to około 7 kilogramów, jeżeli już poluje to racze na gryzonie i owady, wybiera jajka z gniazd itp. Mógł się pożywić padliną sarny ale ile tej sarny mogło takie maleństwo zjeść. Pomijając fakt że powinien spać:)

Vade nie zapominaj że sezon prezentów dopiero co minoł i teraz jak i na początku wakacji psów pozostawionych po lasach jest multum. U mnie nie ma tygodnia żeby jakiegoś psa nie znaleziono koło lasu. Pół biedy jak jest luzem bo biedak ma jakieś szanse ale te przywiązywane bez pomocy ludzi zdychają. 

Posted
koledzy, napisałem to czym ludzie żyją :) Mój popaprany wilk jest właśnie psem odwiązanym od drzewa w lesie z 7 lat temu, popaprany rotwailer kilka tygodni wcześniej został otróty , podobno czymś na ślimaki. I tak znalazł miejsce u mnie i miał szczęście że pokaźny bo jakiegoś mikrusa nieprzygarnąbym.
  • 2 weeks later...
Posted

Dokładnie to Kolego ująłeś. Rasa kur mnie interesuje, rasa bydła mnie interesuje, a rasa psiaka nie bardzo. Podobno są to Berneńskie psy pasterskie, ale nie potrafię tego zweryfikować, a najważniejsze jest to co Kolego napisałeś. Pozdrawiam Forumowiczów!

• 5 years later...
Posted

Piękny :) My mamy Owczarka Niemieckiego. Ma swój kojec a wypuszczamy go na noc albo jak wszystkie bramy są pozamykane. Raz już się wykazał jako stróż, jakiś pan postanowił nas odwiedzić o 2 w nocy. Nagrał się na monitoring jak szybko ucieka przed Benkiem. :) 

Posted

Za ciężki żeby ktoś go ukradł, chyba że młody złodziej ("początki zawsze są ciężkie" - powiedział młody złodziej wynosząc z kuźni kowadło). Obronnie działają jego gabaryty więc bez szkolenia. Pozdrawiam!