DuzyGrzegorz Posted January 14, 2017 Report Posted January 14, 2017 Mam nowego kundelka. Ma 6 tygodni. Quote
Robert ;-) Posted January 15, 2017 Report Posted January 15, 2017 Fajny :-D ciekawe jak duży urośnie? ja preferuje małe pieski , takie co latają cały czas po podwórku;-) plus oczywiście jakieś większy wypuszczany tylko na noc. Quote
DuzyGrzegorz Posted January 15, 2017 Author Report Posted January 15, 2017 Ja wolę większe spokojne cały czas na podwórku. Mam podobnego szczeniaka 5 miesięcy. Jak perliczki podniosą alarm robi inspekcję ogrodzenia więc może coś z niego będzie. U sąsiadów mam opuszczone siedliska i chaszcze więc lisy i borsuki mają dobry dostęp. Zobaczę jakie urosną. Pozdrawiam Forumowiczów! Quote
Robert ;-) Posted January 15, 2017 Report Posted January 15, 2017 Tak wielkość niema znaczenia, ważne by podwórka pilnował ;-) Quote
lottomito Posted January 15, 2017 Report Posted January 15, 2017 Piękny jest i urośnie na dużego psiaka. Ma sporo z barnejczyka więc stróżem powinien być dobrym Quote
singnoral Posted January 29, 2017 Report Posted January 29, 2017 Piękny! Jak się wabi?Też miałem kiedyś takiego. Jak dorósł był wielki. Nie sposób było go trzymać w domu. Trudno też było wykarmić! Dopóki nie dowiedzieliśmy się czym jest barf (czytaj: http://belloandfriends.pl/barf/) Miki ciągle był niedożywiony, żebrał o jedzenie. Jakby w ogóle nie odczuwał sytości. Polecam zaznajomić się z tematyką diety barf i rozważyć ją za wczasu. Quote
DuzyGrzegorz Posted January 29, 2017 Author Report Posted January 29, 2017 Mam też starszego szczeniaka który teraz ma 5 miesięcy. Mały wabi się Max, a większy Aron. Tak miały wpisane w dokumenty pochodzenia i już zostało. Max jest w domu tylko na noc dopóki zima, a Aron cały czas na dworze. Miki to u mnie bardzo częste imię psa. Karmię głównie Royalem i surowymi odpadami mięsnymi. Podjadają też kurom. Mam je do odstraszania lisów. Już system zaczął działać. Jak perliczki podnoszą alarm to Aron robi inspekcję. Pozdrawiam Forumowiczów! Quote
Vademecum Posted January 29, 2017 Report Posted January 29, 2017 Dobra spółka U mnie dziś sensacja bo coś rozszarpało sarne i nawet są głosy o jenocie tylko skąd ??? se nie przyszedł ot tak.... Psów takich dużych samopas niema, Quote
DuzyGrzegorz Posted January 29, 2017 Author Report Posted January 29, 2017 Pewnie ten jenot we wrześniu napił się kawy i nie może spać snem zimowym jak to robią wszystkie jenoty od grudnia do marca. Pozdrawiam Forumowiczów! Quote
lottomito Posted January 30, 2017 Report Posted January 30, 2017 Jenot sarnę??? To musi być taki co Czarnobyl miał za dom. Jenot jest nieco większy od upasionego kocura. Normalna waga to około 7 kilogramów, jeżeli już poluje to racze na gryzonie i owady, wybiera jajka z gniazd itp. Mógł się pożywić padliną sarny ale ile tej sarny mogło takie maleństwo zjeść. Pomijając fakt że powinien spać Vade nie zapominaj że sezon prezentów dopiero co minoł i teraz jak i na początku wakacji psów pozostawionych po lasach jest multum. U mnie nie ma tygodnia żeby jakiegoś psa nie znaleziono koło lasu. Pół biedy jak jest luzem bo biedak ma jakieś szanse ale te przywiązywane bez pomocy ludzi zdychają. Quote
Vademecum Posted January 30, 2017 Report Posted January 30, 2017 koledzy, napisałem to czym ludzie żyją Mój popaprany wilk jest właśnie psem odwiązanym od drzewa w lesie z 7 lat temu, popaprany rotwailer kilka tygodni wcześniej został otróty , podobno czymś na ślimaki. I tak znalazł miejsce u mnie i miał szczęście że pokaźny bo jakiegoś mikrusa nieprzygarnąbym. Quote
DuzyGrzegorz Posted January 30, 2017 Author Report Posted January 30, 2017 A to starszy szczeniak z młodszym. Starszy skończył 5 miesięcy. Quote
Robert ;-) Posted January 30, 2017 Report Posted January 30, 2017 Ale jak się ładnie skumplowaly;-);-) Quote
JoTeS Posted January 30, 2017 Report Posted January 30, 2017 Wyglądają jak po jednych rodzicach. Quote
DuzyGrzegorz Posted January 31, 2017 Author Report Posted January 31, 2017 Są po innych rodzicach. Pozdrawiam Forumowiczów! Quote
crazy333 Posted February 9, 2017 Report Posted February 9, 2017 Ze zdjęć wyglądają na rasowe berneńczyki, to dlatego wyglądają jak po tych samych rodzicach To jest jakiś mix czy na prawde berneńczyki? Quote
DuzyGrzegorz Posted February 9, 2017 Author Report Posted February 9, 2017 Z "papierów" wynika że większy jest po championach, a mniejszego rodzice są po championach. Ponieważ nie znam się na rasach i jako ostrożny z natury zakładam, że są to kundelki. Pozdrawiam Forumowiczów! Quote
Robert ;-) Posted February 9, 2017 Report Posted February 9, 2017 To wychodzi na to że są to rasowe kundelki;-) a najważniejsze że są ładne i dobrze by było jakby spełniały swój obowiązek wedle właściciela , pilnowaly obejścia ;-);-) DuzyGrzegorz 1 Quote
DuzyGrzegorz Posted February 9, 2017 Author Report Posted February 9, 2017 Dokładnie to Kolego ująłeś. Rasa kur mnie interesuje, rasa bydła mnie interesuje, a rasa psiaka nie bardzo. Podobno są to Berneńskie psy pasterskie, ale nie potrafię tego zweryfikować, a najważniejsze jest to co Kolego napisałeś. Pozdrawiam Forumowiczów! Quote
notpil Posted February 15, 2017 Report Posted February 15, 2017 Ładny psiak - dobrze mu z oczu patrzy. Stróż jak znalazł Quote
awerka Posted October 13, 2022 Report Posted October 13, 2022 Piękny My mamy Owczarka Niemieckiego. Ma swój kojec a wypuszczamy go na noc albo jak wszystkie bramy są pozamykane. Raz już się wykazał jako stróż, jakiś pan postanowił nas odwiedzić o 2 w nocy. Nagrał się na monitoring jak szybko ucieka przed Benkiem. Quote
czesiek888 Posted October 13, 2022 Report Posted October 13, 2022 Szkoliliście Benka żeby był obronny czy po prostu taki jest dla obcych? Quote
DuzyGrzegorz Posted October 14, 2022 Author Report Posted October 14, 2022 Za ciężki żeby ktoś go ukradł, chyba że młody złodziej ("początki zawsze są ciężkie" - powiedział młody złodziej wynosząc z kuźni kowadło). Obronnie działają jego gabaryty więc bez szkolenia. Pozdrawiam! Quote
Recommended Posts