Krzysiek1234 Posted January 17, 2017 Report Posted January 17, 2017 Witam. Mam problem. Wydoilem rano krowe, która się po tym położyła i nie chce się podnieść. Lekarz był i dał wapno bo stwierdził że jest odwapniona. Ale nadal do tego czasu się nie podniosła. Czy ktoś miał takie doświadczenie ? Co można by było jeszcze coś zrobić, podać jej. Proszę o pomoc. Quote
danielo22 Posted January 17, 2017 Report Posted January 17, 2017 Jeżeli dotarła fachowa pomoc, to już chyba wiedzial co robi.Myślę, że jeśli by było to coś poważnego, to by to stwierdził.Więcej raczej wszystko będzie dobrze. Quote
mora Posted January 19, 2017 Report Posted January 19, 2017 Poproś go raz jeszcze, spytaj o rokowania. Doradzam Ci obracanie jej na drugi bok co parę godzin i wcieranie alkoholu (chociażby denaturat) w bok na którym leżała łącząc to z intensywnym masażem np. wiechciami słomy. Ma to na celu poprawę ukrwienia i zapobiegnięcie odleżynom. Może być, że kiedy wstanie to te odleżyny mogą spowodować zakażenie i wszystko co się z tym wiąże. Quote
danielo22 Posted January 22, 2017 Report Posted January 22, 2017 Witam.Jak tam krowa?Mam nadzieję, że wszystko wróciło do normy.Daj znać co i jak, czy postępowałeś tak jak wyżej napisane, czy czegoś innego próbowałeś?Będziemy wiedzieć na przyszłość jak postępować w takich przypadkach. Quote
ZaopatrzenieRolnictwa Posted August 24, 2017 Report Posted August 24, 2017 Jeżeli pomimo podania wapna sytuacja powtarza się- raz jeszcze poproś weterynarza o interwencję, tak nawet dla czystej profilaktyki, bo być może pierwsza diagnoza była błędna co już często się zdarzało. Daj znać jak sytuacja w chwili obecnej, czy już wszystko w porządku. Quote
Recommended Posts