Gensi Posted January 17, 2017 Report Posted January 17, 2017 Cześć! Czy korzystacie z farm-in.com ?? Jeśli tak - warto? Dzisiaj się o nich dowiedziałem i się zastanawiam, czy warto tam też wrzucać swoje ogłoszenia, poza klasykami w stylu gumtree czy olx Quote
rafkna Posted January 17, 2017 Report Posted January 17, 2017 cześć, piszesz o gumtree czy olx a czym to podane przez Ciebie różni się np. od takiego oferia albo tablica.pl czy innych? Kliknąłem, żeby zobaczyć, ale nijak ma się to do tych portali, podanych przez Ciebie. nie wiem jak pozostali, ale ja nigdy nie sprzedawałem swoich plonów na gumtree przecież to jakaś tragiczna pomyłka. Chyyyba, że jest tak jak myślę, i tam jest też właśnie opcja poszukiwania pracy - wtedy gumtree, olx, oferia czy tablica byłyby najlepszą konkurencją dla takich portali, ale z drugiej strony, skoro tamte mają ugruntowane na rynku to nie ma przecież potrzeby wprowadzania nowego rozwiązania. Szczególnie, że dowiaduję się o tym od Ciebie, czyli moi potencjalni pracownicy dowiedzą się pewnie wcale! Quote
Gensi Posted January 18, 2017 Author Report Posted January 18, 2017 Nie, chodzi mi o ogłoszenia w celu sprzedaży płodów właśnie. Od oferii różni się to raczej znacznie - z tego co wiem tam mamy jednak (chyba?) tylko usługi Ja trochę sprzedawałem i na gumtree, i na olx - jednak spsoo osób tam zaglada w a takich celach! Dlatego myślę czy warto wrzucać to na jeszcze jedną palatformę. A tablica to obecny olx Quote
lottomito Posted January 18, 2017 Report Posted January 18, 2017 Jeżeli masz problem z zbytem to wiadomo im więcej ogłoszeń, zwłaszcza darmowych to lepiej. Sądząc po aktywności kolegów z farm-in są też i na innych portalach związanych mniej lub więcej z rolnictwem i hodowlą. Jeden Ci powie że warto bo akurat miał farta i " dobry" klient mu się trafił, może też dobrze się reklamował , a drugi odwrotnie. Quote
Vademecum Posted January 18, 2017 Report Posted January 18, 2017 ja korzystam wyłącznie z olx, zaglądałem na gamtri i uważam, że to portal dla ludzi niezwiązanych z rolnictwem a napewno nie dla śtednich czy dóżych gospodarstw, jest to dla zwykłych ludzi. Quote
kubusjettaII Posted January 24, 2017 Report Posted January 24, 2017 ja również korzystam z OLX i oczywiście ALLEGRO Quote
rafkna Posted February 8, 2017 Report Posted February 8, 2017 a jak Wasze doświadczenia z Allegro w porównaniu do np. właśnie OLX? Mam wrażenie, że kiedyś allegro było lepsze a teraz jest z tym za dużo roboty i łatwiej mi coś sprzedać przez OLX Quote
Vademecum Posted February 8, 2017 Report Posted February 8, 2017 Przede wszystkim olx jest jeszcze darmowy, prócz samochodów. Allegro jest bardzo drogie i dlatego większe zainteresosanie jest olx dla sprzedających i kupujących. Kiedyś korzystałem z allegro ale od lat korzystam z olx a na allegro zaglądam jak czegoś szukam. Quote
Recommended Posts