Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pomoc w wybraniu prasy do słomy do duzego areału

prasy prasa słoma usługi prasa rolujaca prasa pasowa prasa łańcuchowa pomoc w wybraniu prasy kupno prasy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Matwel

Matwel

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 18 styczeń 2017 - 10:52

Witam wszystkich 

Wiem że tych tematów jest dość sporo, aczkolwiek nie mogłem znaleźć odpowiadajacego moim potrzebom, mianowicie, mam prase warfama z-543 która w tym sezonie przeprasowałem 3000 bel, samej słomy, ale chce sie rozwijać w tym kierunku, prasa sprawowała sie bardzo dobrze (posiadam ja od nowosci czyli 2003 r.  lecz dopiero w tym sezonie prasowała tyle, wczesniej srednio raz na sezon jakies 500 bel) lecz potrzebuje na następny rok zmienic prase na wiekszą i z owijaniem siatką ponieważ chce zwiekszyc efektywność i też firmy nie chca przyjmować juz bel 120x120. Tak wiec, chce kupić prase do słomy, tylko i wyłącznie, sprawdzoną, ponieważ chciałbym nią robic jak najwieksza ilosc bel, bo areał mam praktycznie nieograniczony na słomę, i niechciałbym żeby psuło sie coś co chwile srednicabel najlepiej 160x120, zmiennokomorowe też bedą dobre, tak w granicach 30 tys. Myśle aby wziać cos z krone, model vario pack 1500 lub 1800, czytałem dobre opinie na jej temat, a także o new hollandach, prosze o pomoc w wyborze.

• 0

#2 DuzyGrzegorz

DuzyGrzegorz

V.I.P

• Użytkownik
  • 3601 postów

Napisano 21 styczeń 2017 - 11:00

Popatrz na prasy walcowe lub łańcuchowe (łąńcuchowo-listwowe), lepiej zmiennokomorowe choć droższe, z podajnikiem widłowym. Pasowe sobie daruj, zwłaszcza jeżeli mają dużą liczbę pasów. Widziałem kiedyś prasę pasowo-listwową która moim zdaniem idealnie nadawałaby się do słomy ale firmy nie pamiętam. Przy tej ilości bel warto popatrzeć na centralne smarowanie i jego zakres. Warto też zwrócić uwagę na szerokość ogumienia bo możesz pracować na różnym terenie. Pozdrawiam Forumowiczów!

• 1

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: prasy, prasa, słoma, usługi, prasa rolujaca, prasa pasowa, prasa łańcuchowa, pomoc w wybraniu prasy, kupno prasy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych