notpil Posted January 26, 2017 Report Posted January 26, 2017 Witajcie piszę do Was z pytaniem czy mieliście od czynienia z hodowlą byków holenderskich. Chciałbym zasięgnąć wszelkich możliwych informacji odnośnie takiej hodowli, która nie należy do najłatwiejszych. Jeśli macie jakieś doświadczenia, porady i chcecie się nimi podzielić - piszcie. Quote
rolnik182 Posted February 7, 2017 Report Posted February 7, 2017 Witaj notpil rasa holenderska jest prawie taka sama jak simental u mnie byk miał 28 miesięcy i miał 1000kg a mięsne byki może będą większe o 50kg.Możesz jeszcze nim zacielać jałówki za darmo a inseminacja kosztuje koło 100zł.Sprowadź takiego za 7000zł i będziesz miał pięknego rozpłodnika.Napisz ile sztuk chcesz kupić za jaką cenę i masz jakieś namiary? Quote
notpil Posted February 8, 2017 Author Report Posted February 8, 2017 Witaj Rolnikna razie przymierzam się do czegokolwiek. Zbieram informację w różnych źródłach co i jak. Namiarów na razie żadnych nie mam.. Quote
rolnik182 Posted February 9, 2017 Report Posted February 9, 2017 Polecam ci bardzo bydło simental lub hereford ale simental jest tańszy.Jakie bydło chcesz hodować.Ile sztuk i gdzie jak chcesz mogę ci podać parę solidnych firm z cielakami Quote
notpil Posted February 21, 2017 Author Report Posted February 21, 2017 Początkowo planuje zacząć od mniejszej ilości sztuk. Jeśli możesz polecić jakieś solidne firmy - będę wdzięczny Quote
rolnik182 Posted February 22, 2017 Report Posted February 22, 2017 Witaj ponownie w województwie zachodniopomorskim nie znam tylu firm ale poszperam i dam ci znać za jakieś parę minut bo mam czas Quote
rolnik182 Posted February 22, 2017 Report Posted February 22, 2017 Niestety nie mogę nic znaleźć w zachodniopomorskim od firm wejdź na stronę olx.pl i tam poszukaj od rolników jest bardzo dużo ogłoszeńJeżeli szukasz firm nie ze swojego woj. to pisz podam parę Quote
notpil Posted February 22, 2017 Author Report Posted February 22, 2017 Dzięki bardzo za pomoc, mam już jakiś kontakt zobaczymy co z tego będzie. Quote
rolnik182 Posted February 22, 2017 Report Posted February 22, 2017 Czy możesz przesłać link ogłoszenia bym zerknął Quote
Recommended Posts