simson54 Posted January 27, 2017 Report Posted January 27, 2017 Witam Panowie chciałem kupić pole brony 3 sztuki bo myślałem wymienić te stare na nowe nie chcę kupować nowych bo rama bron jest dobra tylko moje pytanie brzmi z jakimi zębami polecacie do c 330 tak żeby to ciągła i nie miała ciężko myślałem o 16 ale widzę że są 14 i się nad nimi zastanawiam myślę że z takimi da sobie radę Quote
Vademecum Posted January 27, 2017 Report Posted January 27, 2017 jak kupisz 16 to po 50 ha będą 14 itd.... Quote
DuzyGrzegorz Posted January 27, 2017 Report Posted January 27, 2017 Brony się kupuje do uprawy ziemi nie do traktora. Pewnie Ci chodzi o brony o nacisku na ząb 1,5 kg. Ja używam bron 1,0 kg na ząb do uprawek siewnych i 2,0 kg na ząb do uprawek przedsiewnych. Gleby luźne do średnio zwięzłych. Mam przerobione zaczepy belki tak aby brony nie były podrywane z przodu więc nacisk jest taki sam na zęby przednie i tylne. C-330 może w niektórych warunkach nie osiągać odpowiedniej prędkości do prawidłowości działania brony, np. świeża orka. Problem można rozwiązać instalując bronę do pługa. Pozdrawiam Forumowiczów! Quote
Recommended Posts