Robert ;-) Posted May 1, 2017 Author Posted May 1, 2017 Nie no robić raczej nie będę bo wygląda na to że silnik jest zdrowy ;-) to zamówię na wszystkie 4 gary nowe uszczelniacze , tak myślałem zrobić, ale mam w domu człowieka który mówi żeby nie ruszać , ale ja wolę kupić uszczelniacze za parę zł niż później rozbierać jeszcze raz a kto wie ile to wytrzyma na tych 3ech pozostałych, z resztą już tak miałem z c355, że robiłem w zimę kilka razy to co za pierwszym można było ogarnąć Quote
Robert ;-) Posted May 4, 2017 Author Posted May 4, 2017 http://www.rolnik-forum.pl/gallery/image/1252-skorodowamy-blok-mtz/ Tu jest gorszy ból? Zdjęcie do góry nogami Quote
Vademecum Posted May 4, 2017 Posted May 4, 2017 Daje do myślenia zalewanie wodą układu chłodzenia... Quote
Robert ;-) Posted May 4, 2017 Author Posted May 4, 2017 Oj daje daje :-( coś trzeba wydumać i tyle ,oglądałem dziś stary blok który leży lata, i nie ma śladu takich uszkodzeń , rowki w kant i zero kamienia a tu u mnie kaplica Quote
Robert ;-) Posted June 4, 2017 Author Posted June 4, 2017 Powitać , miałem wcześniej napisać jak poszło z Iwanem;-) zostały wymienione wszystkie uszczelniacze, niestety w pozostałych było tak samo, wrzery i ubytki na tulejach:-( na razie działa ok ale zrobiłem tylko 6mth , kiedyś przy okazji wymiany tulei trzeba będzie wymienić blok .Rozdzielacz uszczelnilem za 8zl na razie jest ok? Belowalem nim i pracował w owijarce, rozdzielacz działa poprawnie.teraz wziąłem się za wspomaganie ma orbitrol bo na tym ruskim serwo to można było dostać pewnej choroby i w dodatku ciężko się kręciło jak próbowałem skasować luzy. Quote
Robert ;-) Posted November 19, 2017 Author Posted November 19, 2017 http://www.rolnik-forum.pl/gallery/image/1292-cz%C4%99%C5%9B%C4%87-tuningowa/ witam;-)Sezon przechodził bez problemu, wiadomo są rzeczy które trzeba poprawić wymienic, a w sezonie raz pasek mi pękł od alternatora , był stary.Teraz wziąłem się za tuning pewnych rzeczy w iwaniekto zgadnie do czego będzie ta część, oczywiście do mtz Quote
Vademecum Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 jak dla mnie to dożucasz mu 2 tłoki na 6 cylindrów Quote
Robert ;-) Posted November 19, 2017 Author Posted November 19, 2017 No nie,Jeszcze nieskończone ale już niedługo, zarys widać więc można by zgadnąć ;-) Quote
Robert ;-) Posted November 19, 2017 Author Posted November 19, 2017 No dobra powiem ;-) przystawka do starego typu pokrywy skrzyni, aby biegi były po prawej stronie a nie pośrodku Quote
Vademecum Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 aaaa, jest tam tak kryza na 6 ósemek. Quote
Robert ;-) Posted November 19, 2017 Author Posted November 19, 2017 No jest trochę słabo ale widać , jak się podoba pomysł na taki tuning Quote
Vademecum Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 pomysł dobry, a będzie lepszy jak się sprawdzi. powodzenia. Quote
Robert ;-) Posted November 19, 2017 Author Posted November 19, 2017 Na ruskim forum to widziałem i na jou tube tez takie są Widać działa skoro ruscy takie robią postaram się aby działało;-) jak z montuje i będzie Oki to się wyjaśni czy warto było Quote
Recommended Posts