tomcio112 Posted August 20, 2018 Report Posted August 20, 2018 No właśnie też tak myślę że te parametry tej przyłbicy są trochę przedobrzone... nie pasuje to do tej ceny i firmy xxxchyba skuszę się na tą poprzednią. Przynajmniej firmówka.. Quote
DuzyGrzegorz Posted August 20, 2018 Author Report Posted August 20, 2018 Ktoś się przyznaje. Przeważnie to są te same maski tylko część bierze firma i sprzedaje pod własną marką, a reszta sprzedawana jako "no name". Popatrz czy któreś no name nie są identyczne jak firmówki.Ja sobie dokupiłem drugą drukarkę 3d dwugłowicową. Pozdrawiam! Quote
tomcio112 Posted August 20, 2018 Report Posted August 20, 2018 Dlaczego drugą? Jakaś lepsza pewnie, ile taka przyjemnośc kosztuje, dla swoich potrzeb, jeśli można wiedzieć? Quote
DuzyGrzegorz Posted August 20, 2018 Author Report Posted August 20, 2018 Pierwsza jedogłowicowa, nieobudowana kosztowała 800 zł. Ma podgrzewany stół i wkładkę PTFE (teflonową) w głowicy. Maksymalny rozmiar to 20 cm x 20 cm x 20 cm. Druga jest dwugłowicowa co umożliwia użycie materiału podporowego do głównego. Ta kosztowała 2200 zł i jest obudowana, zamknięta, co teoretycznie umożliwia użycie nylonu. Muszę zainwestować tylko w głowicę "full metal" bo ta z wkładką teflonową wytrzymuje max 260 stopni Celsjusza, a nylon wymaga 250-310 stopni Celsjusza. Stół jest mniejszy - 20 cm x 15 cm. Wysokość maksymalna drukowanego przedmiotu taka sama jak w pierwszej. Pozdrawiam! Quote
Robert ;-) Posted October 26, 2018 Report Posted October 26, 2018 http://www.rolnik-forum.pl/gallery/image/1349-giętarka-do-rur/ Quote
koscik.edek Posted January 31, 2021 Report Posted January 31, 2021 Ja ostatnio nabyłem opryskiwacz akumulatorowy marolex vx + rx, sekator na chwasty, sznurki do prasy teraz szukam (ale już nie do warsztatu ) jakieś dobre repelenty na sarny - możecie coś polecić? Quote
ali Posted February 1, 2021 Report Posted February 1, 2021 Edek sprzedaż Ci spadła że tu sznurki reklamujesz ???Jeszcze nie kupiłem .ale do końca tygodnia muszę polerkę samochodową upolować. Polecacie cos ciekawego i w budżecie . Quote
ali Posted February 2, 2021 Report Posted February 2, 2021 No i kupiona z2K 1200w .soft start i jakiś bajer że nie zwalnia pod obciążeniem. Quote
Robert ;-) Posted February 5, 2021 Report Posted February 5, 2021 Ja ostatnio tzn od lata kupiłem migimat,i plazme do ciecia ,super sprzet diaks idzie w odstawke,oraz takie mały przyrząd do ostrzenia wierteł z ręki nie umiem ostrzyć a tym to chwila i wiertło jak nowe Quote
Vademecum Posted February 5, 2021 Report Posted February 5, 2021 miesiąc temu kupiłem spawarke inwertorową, bajer. Niemal do kieszeni i niema problemu z zasadówkami czy kwasowkaami a nawet w węglowej otulinie. Wirówka ma jedyne 300 kg a inwertorowa ok. 3 kg, Zrobi to samo, Quote
Robert ;-) Posted February 5, 2021 Report Posted February 5, 2021 No dokładnie teraz technologia nie ma granic,ja mam kilka spawarek transformatorowych ale ich gabaryty o ciężar to same wady ,a taki mig w reke mozna wziąć i iść, tylko butla swoje waży,Vademecum trzeba się rozwijać o nowy sprzęt lepiek sie takim pracuje Quote
Vademecum Posted February 5, 2021 Report Posted February 5, 2021 No, ale jakbym miał coś na wysokości spawać, jakąś konstrukcje to tylko wirówka Wkurzałem sie jak cza było wirówke wozić traktorem, a póżniej transformatorową taczką albo w ręce te 30 kg. Porażka. Jeszcze planuje jakąś sprężarke do ręki, bo jak mi przyjdzie z dużą jeździć to porażka. Widziaĺem stanleja i odpuściłem a teraz ich niema , black deckerr już lipnie wygląda. Quote
Vademecum Posted February 5, 2021 Report Posted February 5, 2021 Szukam po pieniądzach wulsztangi , wystarczy metrówka Quote
Vademecum Posted February 12, 2021 Report Posted February 12, 2021 kupiłem podnośnik słupkowy 50 ton, będę wymieniać słupy pod belką nośną stropu, sprubuje jednym ale nie wiadomo czy nie trzeba będzie w dwóch punktach podnosić. Quote
Sołtys Michał Posted February 18, 2021 Report Posted February 18, 2021 No jeden to tam mało stabilnie, chyba, że podparcia solidne. Quote
Vademecum Posted February 18, 2021 Report Posted February 18, 2021 Podpora.z rury 300 mm , z przyspawanymi płytami z blachy 30mm, 50 × 50 cm i zastanawiam się czy nie podpiąć to pod TUZ ciągnika, bo se ważyć będzie. Podnoszony będzie dwuteownik, także licze na to że sie uda podnieść mimnimalnie by wymienić słupa. Jeśli dwuteownik będzie sie uginać to zastosować będzie trzeba drugii Quote
Recommended Posts