Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ktoś się przyznaje. Przeważnie to są te same maski tylko część bierze firma i sprzedaje pod własną marką, a reszta sprzedawana jako "no name". Popatrz czy któreś no name nie są identyczne jak firmówki.

Ja sobie dokupiłem drugą drukarkę 3d dwugłowicową. Pozdrawiam!

Posted

Pierwsza jedogłowicowa, nieobudowana kosztowała 800 zł. Ma podgrzewany stół i wkładkę PTFE (teflonową) w głowicy. Maksymalny rozmiar to 20 cm x 20 cm x 20 cm. Druga jest dwugłowicowa co umożliwia użycie materiału podporowego do głównego. Ta kosztowała 2200 zł i jest obudowana, zamknięta, co teoretycznie umożliwia użycie nylonu. Muszę zainwestować tylko w głowicę "full metal" bo ta z wkładką teflonową wytrzymuje max 260 stopni Celsjusza, a nylon wymaga 250-310 stopni Celsjusza. Stół jest mniejszy - 20 cm x 15 cm. Wysokość maksymalna drukowanego przedmiotu taka sama jak w pierwszej. Pozdrawiam!

• 2 months later...
  • 2 years later...
Posted

Edek sprzedaż Ci spadła że tu sznurki reklamujesz ???

Jeszcze nie kupiłem .ale do końca tygodnia muszę polerkę samochodową upolować. Polecacie cos ciekawego i w budżecie .

Posted
miesiąc temu kupiłem spawarke inwertorową, bajer. Niemal do kieszeni i niema problemu z zasadówkami czy kwasowkaami a nawet w węglowej otulinie. Wirówka ma jedyne 300 kg :) a inwertorowa ok. 3 kg, Zrobi to samo,
Posted
No dokładnie teraz technologia nie ma granic,ja mam kilka spawarek transformatorowych ale ich gabaryty o ciężar to same wady ,a taki mig w reke mozna wziąć i iść, tylko butla swoje waży,Vademecum trzeba się rozwijać o nowy sprzęt lepiek sie takim pracuje
Posted

No, ale jakbym miał coś na wysokości spawać, jakąś konstrukcje to tylko wirówka :)

Wkurzałem sie jak cza było wirówke wozić traktorem, a póżniej transformatorową taczką albo w ręce te 30 kg. Porażka. Jeszcze planuje jakąś sprężarke do ręki, bo jak mi przyjdzie z dużą jeździć to porażka. Widziaĺem stanleja i odpuściłem a teraz ich niema , black deckerr już lipnie wygląda.

Posted
Podpora.z rury 300 mm , z przyspawanymi płytami z blachy 30mm, 50 × 50 cm i zastanawiam się czy nie podpiąć to pod TUZ ciągnika, bo se ważyć będzie. Podnoszony będzie dwuteownik, także licze na to że sie uda podnieść mimnimalnie by wymienić słupa. Jeśli dwuteownik będzie sie uginać to zastosować będzie trzeba drugii