Skocz do zawartości

Zdjęcie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 crazy333

crazy333

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 383 postów

Napisano 22 luty 2017 - 11:37

Witam, otwieram nowy temat ponieważ nigdzie nie znalazłem podobnego.

Były o oczyszczalniach przydomowych, zakładanych przy domach mieszkalnych.

Zainteresował mnie fakt założenia oczyszczalni ścieków takiej przydomowej ale przy budynku inwentarskim, dokładniej kurnik o wym. 100 x 16m. Czy ktoś ma coś takiego, miał w planach lub zamierza założyć?

Z tego co się orientuje przy takim budynku nie muszę mieć też pozwolenia na budowę, czy to prawda? 

Drugą opcją zagospodarowania obornika jest biogazownia rolnicza, w tej kwestii niestety nie wiele zdążyłem się czegoś dowiedzieć. Czy ma ktoś może doświadczenie lub jakąś wiedzę w tym temacie?

• 0

#2 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 26 luty 2017 - 13:36

Wal to w pole a nie szukaj dzióry na kasę
  • 0

#3 rafaello3

rafaello3

Super Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 901 postów

Napisano 28 luty 2017 - 22:25

Kolego bio-gazownia odpada ,to jest bardzo drogi interes i trzeba mieć pełen tapczan kasy na taką zabawę .

• 0

#4 ZaopatrzenieRolnictwa

ZaopatrzenieRolnictwa

Bywalec

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 151 postów

Napisano 24 sierpień 2017 - 10:18

Biogazownia rolnicza- pomysł bardzo ciekawy i równie rzadko spotykany, pewnie ze względu na bardzo wysokie koszty jakie się z tym wiążą, więc jeżeli miałbym taki dylemat to bez wątpienia dobrą opcją jest przydomowa oczyszczalnia ścieków.

• 0

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: kurnik, oczyszczalnia ścieków, budynek inwentarski, oczyszczalnia przydomowa, oczyszczalnia, gęsi, kaczki, indyki, hodowla, biogazownia rolnicza

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych