crazy333 Posted February 22, 2017 Report Posted February 22, 2017 Witam, otwieram nowy temat ponieważ nigdzie nie znalazłem podobnego. Były o oczyszczalniach przydomowych, zakładanych przy domach mieszkalnych.Zainteresował mnie fakt założenia oczyszczalni ścieków takiej przydomowej ale przy budynku inwentarskim, dokładniej kurnik o wym. 100 x 16m. Czy ktoś ma coś takiego, miał w planach lub zamierza założyć? Z tego co się orientuje przy takim budynku nie muszę mieć też pozwolenia na budowę, czy to prawda? Drugą opcją zagospodarowania obornika jest biogazownia rolnicza, w tej kwestii niestety nie wiele zdążyłem się czegoś dowiedzieć. Czy ma ktoś może doświadczenie lub jakąś wiedzę w tym temacie? Quote
Vademecum Posted February 26, 2017 Report Posted February 26, 2017 Wal to w pole a nie szukaj dzióry na kasę Quote
rafaello3 Posted February 28, 2017 Report Posted February 28, 2017 Kolego bio-gazownia odpada ,to jest bardzo drogi interes i trzeba mieć pełen tapczan kasy na taką zabawę . Quote
ZaopatrzenieRolnictwa Posted August 24, 2017 Report Posted August 24, 2017 Biogazownia rolnicza- pomysł bardzo ciekawy i równie rzadko spotykany, pewnie ze względu na bardzo wysokie koszty jakie się z tym wiążą, więc jeżeli miałbym taki dylemat to bez wątpienia dobrą opcją jest przydomowa oczyszczalnia ścieków. Quote
Recommended Posts