Cześć,
Stosujecie historię pola?
W jaki sposób i gdzie zapisujecie?
W jakich sytuacja przydają się wam informacje z poprzednich lat?
Dzięki za odpowiedź!
Napisano 24 luty 2017 - 17:41
Cześć,
Stosujecie historię pola?
W jaki sposób i gdzie zapisujecie?
W jakich sytuacja przydają się wam informacje z poprzednich lat?
Dzięki za odpowiedź!
Napisano 25 luty 2017 - 09:05
Ja wpisuję daty wszystkich upraw i uprawek, zabiegów pielęgnacyjnych oraz warunki ich wykonania (np. uwigotnienie gleby), dawek nawozów, wystąpienia zachwaszczenia które mogło się wysiać, wystąpienie szkodników, szkody np. przymrozkowe i plony. Przydają mi się takie dane do projektowania płodozmianu, zwłaszcza takiego "ad hoc". Pozwala zoptymalizować nawożenie i inne zabiegi co zmniejsza koszty. Pozdrawiam Forumowiczów!
Napisano 26 luty 2017 - 15:44
W jakich sytuacjach przydają się informacje z poprzednich lat oprócz płodozmianu?
Napisano 26 luty 2017 - 17:51
Napisano 26 luty 2017 - 17:56
Szanowny Panie,
To nie jest odpowiedź na moje pytanie. Nie jesteśmy tutaj po to, aby marudzić jak jest nam ciężko tylko po to żeby dzielić się doświadczeniami!
Rozważam prowadzenie dokładnej historii pola. Zastanawiam się jak sumienność może mi pomóc/ułatwić pracę w przyszłości.
Napisano 26 luty 2017 - 18:27
Porozmawiajmy o rolnictwie →
OGŁOSZENIA ROLNICZE →
Folia do Sianokiszonki Agrobale PREMIUMNapisany przez HiTecFIlm , 31 mar 2022 siano, kiszonka, sianokiszonka i 4 więcej |
|
|
||
Sprawy ogólne →
MIĘDZY NAMI GOSPODARZAMI →
Rodzaje zbóżNapisany przez AgaAga , 30 maj 2019 zboża, uprawy, rolnictwo |
|
|
||
Sprawy ogólne →
Nowy projektNapisany przez magdalenasles , 25 sty 2018 kalendarz, historia, pola i 3 więcej |
|
|
||
Sprawy ogólne →
Ile macie zwierząt i pól?Napisany przez magdalenasles , 12 sty 2018 zwierzęta, pole, ile, zwierzeta i 2 więcej |
|
|
||
Porozmawiajmy o rolnictwie →
PRODUKCJA ROŚLINNA →
Jak przygotować pole pod pszenicę jarą/ozimąNapisany przez Ahmeden , 13 maj 2016 pszenica, jara, przygotowanie i 1 więcej |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych