kunek Posted March 11, 2017 Report Posted March 11, 2017 od 21.03.2017 będzie można wypuszczać ptaki na wolny wybieg , ale trzeba mieć zadaszenie albo wolierę Quote
DuzyGrzegorz Posted March 11, 2017 Report Posted March 11, 2017 Teraz też wolno wypuszczać z tym że wybieg nie może być wolny lecz ograniczony ogrodzeniem tak aby drób nie miał kontaktu z drobiem w sąsiednich gospodarstwach i ograniczony kontakt z ptactwem dzikim. Pozdrawiam! Quote
sandzia111 Posted March 23, 2017 Report Posted March 23, 2017 Przez wyrażenie "ograniczony ogrodzeniem" wystarczy np. ogrodzenie z siatki o małym oczku ? Quote
DuzyGrzegorz Posted March 23, 2017 Report Posted March 23, 2017 Moim zdaniem nie do końca. Jeżeli po drugiej stronie siatki jest drób sąsiada to moim zdaniem nie spełnia warunków rozporządzenia z 20 grudnia. Ważne jest czy z drugiej strony siatki ma do niej dostęp drób sąsiada. Siatka ogranicza wybieg ale nie izoluje drobiu od drobiu sąsiada. Pozdrawiam! Quote
kunek Posted March 30, 2017 Author Report Posted March 30, 2017 ja akurat nie mam sąsiada przez siatkę więc nie wiem co w takiej sytuacji, ale siatka musi być na bokach i na górze Quote
DuzyGrzegorz Posted March 30, 2017 Report Posted March 30, 2017 Masz ograniczyć dostęp ptactwa dzikiego a nie wykluczyć dostęp ptactwa dzikiego, więc siatka z góry nie jest wymagana. Pozdrawiam! Quote
Tofik Posted March 30, 2017 Report Posted March 30, 2017 Ostatnio bylem u weterynarza z psem na szczepieniu i pytałem jak to jest z tym drobiem to powiedział że nie ma wypuszczania drobiu na dwór nawet jak jest wybieg ogrodzony a to dlatego że nie wiadomo czy jakieś ptactwo nie przebywa na tym wybiegu gdy drób jest zamknięty (w dzień też nie ma pewności że jakiś obcy sie nie przypląta) więc dla własnego spokoju lepiej drobiu jest nie wypuszczać. Pozdrawiam Quote
DuzyGrzegorz Posted March 31, 2017 Report Posted March 31, 2017 Możesz podać adres tego weterynarza? Pozdrawiam! Quote
Recommended Posts