Jump to content

Recommended Posts

Posted
witam na forum wszystkich tych co posiadają i posiadali jumza wiec jak w temacie jest problem ze wspomaganiem otóż gdy serwo jest zimne to wspomaganie chodzi Idealnie a gdy się rozgrzeje serwo przestaje chodzić ze nie idzie ukrecic kierownica spotkał się ktoś z was z taka sytuacja ??? podkreślam to nie jest pompa kupilem nowa z miesiąc temu a dzisiaj druga wydajniejsza nsz16 i nic nie pomoglo tak samo sie dzieje.
Posted
Może nie mam jumza ale za to Mtz ta i te wspomaganie jest do d... delikatnie mówiąc , to jest tak zwane ruskie wspomaganie i będę wymieniał na orbitrol i tobie też tak radzę tu wystarczy dołożyć jakieś 700zl i się da kręcić palcem.
Posted
Kolego, pompa w hydraulice to jeden element współpracujący z innymi, jeśli nie pompa ta masz rozdzielacz i siłownik cza wspomnieć jeszcze o przewodach bo też lubią puścić na uszczelniaczach. Ja juź pisałem o tym serwie w moim ciągniku robiłem już wszystko i efekt marny, to serwo nadaje sie na złom. Do MTZ mam rozdzielacz serwa oryginał nieużywany , zakonserwowany fabrycznie. A jak kładziesz na nim krzyżyk to lej gęstszy olej ja na dorżnięcie systemu wale hipol 6
Posted

Kolego to sowiecka balszaja technika tego jak to naprawić to nawet sami ruscy pewnie nie wiedzą ja kiedyś miałem Jumza i bardzo dużo cierpliwości do niego , sporo rzeczy udało mi się usprawnić np. blokadę tylnego mostu ale wspomaganie to tylko wywalić na złom i wstawić orbitrol 

Powodzenia