pablos Posted March 18, 2017 Report Posted March 18, 2017 Co sądzicie na temat karmienia zwierząt paszami GMO wczoraj dostałem pisemko do podpisu z mleczarni , że moje mamuty będę karmił paszami mieszankami bez GMO jak dla mnie to zwykła ściema która uderzy mnie po kieszeni taka mieszanka jest ok 100 zł na tonie droższa , niby nie dużo ale kilka ton na miesiąc razy 12 to już się uzbiera a mleczarnia ani myśli dać więcej za mleko . Quote
DuzyGrzegorz Posted March 18, 2017 Report Posted March 18, 2017 Jestem zdecydowanym przeciwnikiem GMO, ale jestem też zdecydowanym przeciwnikiem takiego wyprowadzania GMO. Piszę wyprowadzania bo wprowadzone już jest. Pogrzebałem trochę w statystykach. Okazuje się że niektóre kraje gdzie jest dopuszczone GMO do uprawy nie skarmiają tych pasz u siebie tylko w Polsce, a polskie pasze bez GMO prawie w całości są wywożone do Niemiec, Danii itd. My w zamian mamy GMO. Duńczycy stosują polskie pasze tradycyjne i zalewają UE prosiętami i wieprzowiną. Pozdrawiam! Quote
Vademecum Posted March 18, 2017 Report Posted March 18, 2017 Praktycznie jesteśmy już skażeni gmo i nieodwracalnie. Quote
Recommended Posts