Jump to content

Recommended Posts

Posted

Co   sądzicie  na  temat   karmienia    zwierząt  paszami    GMO   wczoraj   dostałem   pisemko  do     podpisu  z    mleczarni  ,  że  moje mamuty   będę  karmił    paszami   mieszankami   bez  GMO  jak   dla  mnie   to  zwykła   ściema   która  uderzy  mnie po  kieszeni   taka  mieszanka  jest  ok  100  zł  na  tonie  droższa   , niby  nie  dużo ale  kilka  ton  na  miesiąc  razy   12  to  już  się  uzbiera   a  mleczarnia  ani   myśli    dać  więcej  za     mleko .

Posted

Jestem zdecydowanym przeciwnikiem GMO, ale jestem też zdecydowanym przeciwnikiem takiego wyprowadzania GMO. Piszę wyprowadzania bo wprowadzone już jest. Pogrzebałem trochę w statystykach. Okazuje się że niektóre kraje gdzie jest dopuszczone GMO do uprawy nie skarmiają tych pasz u siebie tylko w Polsce, a polskie pasze bez GMO prawie w całości są wywożone do Niemiec, Danii itd. My w zamian mamy GMO. Duńczycy stosują polskie pasze tradycyjne i zalewają UE prosiętami i wieprzowiną. Pozdrawiam!