pablos Posted March 18, 2017 Posted March 18, 2017 Co sądzicie na temat karmienia zwierząt paszami GMO wczoraj dostałem pisemko do podpisu z mleczarni , że moje mamuty będę karmił paszami mieszankami bez GMO jak dla mnie to zwykła ściema która uderzy mnie po kieszeni taka mieszanka jest ok 100 zł na tonie droższa , niby nie dużo ale kilka ton na miesiąc razy 12 to już się uzbiera a mleczarnia ani myśli dać więcej za mleko . Quote
DuzyGrzegorz Posted March 18, 2017 Posted March 18, 2017 Jestem zdecydowanym przeciwnikiem GMO, ale jestem też zdecydowanym przeciwnikiem takiego wyprowadzania GMO. Piszę wyprowadzania bo wprowadzone już jest. Pogrzebałem trochę w statystykach. Okazuje się że niektóre kraje gdzie jest dopuszczone GMO do uprawy nie skarmiają tych pasz u siebie tylko w Polsce, a polskie pasze bez GMO prawie w całości są wywożone do Niemiec, Danii itd. My w zamian mamy GMO. Duńczycy stosują polskie pasze tradycyjne i zalewają UE prosiętami i wieprzowiną. Pozdrawiam! Quote
Vademecum Posted March 18, 2017 Posted March 18, 2017 Praktycznie jesteśmy już skażeni gmo i nieodwracalnie. Quote
Recommended Posts