Jump to content

Recommended Posts

Posted

Też wydaje mi się, że chodzi o cenę. Wychowałem się na świeżym mleku od krowy i muszę powiedzieć, że z relacji mamy wynika, że praktycznie nie chorowałem w dzieciństwie.

Posted

ja na targach próbowałem i ok. we francji takie maszyny są. Jest tylko sprawa kto to obsługuje.

W polsce jest problem, ludzie odpowiedzialni w podobnych sprawach twierdzą, co, ja to będe jadł, a jego dziecko idzie do przedszkola np..

I nie twierdze że wszyscy, ale wystarczy jedna osoba by zaniechać dobry pomysł.

• 1 month later...
Posted

Ja chcę mleko pod drzwi! Jak na razie to dostaję sok jabłkowy i jabłka pod drzwi :) kilka wsi dalej jest duży sad i cały czas sobie gospodarz rozwozi po firmach, instytucjach i domach. W zwykłych butelkach 5 l i jabłka ważone po 5 kg. Cena praktycznie jak w sklepie. Aha i sok świeży, niepasteryzowany. Powinniśmy to sobie w tradycję wpisać i mieć głęboko zasady ułe

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Hej! 

Wracając do tematu mleka prosto od krowy - prze pewien czas w warszawskich marketach Selgros a raczej przed nimi stała lodówka z butelkowanym mlekiem prosto od krowy. Kupić można było jak coca-colę - wrzucałeś monetę i buteleczka hyc do Ciebie leciała. Niestety taka forma sprzedaży się nie przyjęła - automaty zniknęły. Podejrzewam, iż cena była zaporowa - z tego co pamiętam wynosiła 5 zł/l .

Nawet artykulik się został -> http://tustolica.pl/mleko-prosto-od-krowy-przy-selgrosie_63882

Posted

W moich okolicach automaty stały przy polo marketach. Też już ich nie ma. Nie pamiętam jaka była cena, ale wiem że butelkę wybierało się osobno.Sporo osób o tym nie wiedziało i naciskało a mleko sobie leciało w siną dal. Myślę, że  to tez zniechęciło.