Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ponieważ o pomoc coraz ciężej przed żniwami i sianokosami muszę kupić jakiś tur do c 360 tylko kompletnie się na tym nie znam. Główne zadania to ładowanie siana i słomy oraz obornika w niedużych ilościach. Co polecacie, co w ogóle myślicie o turze do c 360?

Posted

https://www.olx.pl/oferta/tur-tury-ladowacz-czolowy-do-c-360-nowe-montaz-raty-transport-CID757-IDjC29j.html

tur bardzo dobra sprawa ;-) sam ma na c355 od kilku lat, tylko innej firmy na linkę ale go drugi raz bym nie kupił , tej firmy z linku ma kolega tylko z jednym siłownikiem i mocowaniem przez skrzynie , nie zmniejsza prześwitu pod ciąganikiem , polecam ci tą firmę

jeśli chcesz nowy bierz od nich i od razu z siłownikiem sterującym np szypa czy widłami, dużo wygodniej się pracuje jeśli masz mało kasy szukaj używki ale starej firmowej.

Posted

ładowacz na 360 to słaba opcja, ale jak się nie ma większego to musi wystarczyć

myślę że 2 sekcje powinny wystarczyć, skoro masz niewiele do roboty, szkoda pakować $$ w trzecią, bo jak  już wyżej napisałem szału nie będzie

Posted

Na tył nie kupuj to szkoda kasy , co strona to ludzie maja inne maszyny np kombajny czy ciągniki u nas w okolicy kiedyś królowaly 60tki i wladimirce a teraz to na kupili dużych jedni nowych inni używanych , zetor Landini John deere itp

60 tka będzie robić w turze bez problemów , ja ładuje obornik pewnie ze 40 rozrzutnikow rocznie , worze bele ponad 300 , kiszonke i nic się nie dzieje brakuje mi tylko drugiej sekcji ale mam nadzieje że się to kiedyś przerobi.

Posted

A wiadomo napęd by się przydał dobrego rewers parę kucy więcej , ale jak się nie ma co by się polubiło? to się lubię i robi się tym co się ma;-)

A założyciel wątku pisał że ma mało roboty dla niego i Ursusa c360 3p .

teraz ludzie wygodni muszą mieć duże ciągniki sprzęt co by sam robił, a parę lat wstecz ursus mały czy ten dużej seii robił cała robotę i się człowiek cieszył że ma czym w polu robić , a teraz to 60 za mała i w ogóle do niczego

życzę tym co tak na nie narzekają na te stare ciągniki , aby ich te nowe i pełne elektroniki sprzęty były na chodzie po 40 albo 50 latach jak te stare 60tki czy 40stki.