greg905 Posted April 15, 2017 Posted April 15, 2017 Witam! Mam pytanie, czy ten ciągnik można zarejestrować jako pojazd z dwoma siedzeniami?Z góry dziękuję za odpowiedź! Quote
izydor6280 Posted April 16, 2017 Posted April 16, 2017 jeśli ma miejsce dla pasażera to oczywiście że można Quote
Robert ;-) Posted April 16, 2017 Posted April 16, 2017 Taka informacja czy na jedna czy na dwie powinna być w homologacji , myślę że do nowego ciągnika jest to w papierach zapisane kubusjettaII 1 Quote
Kamilc-360 Posted April 16, 2017 Posted April 16, 2017 Wiesz co ja Ci powiem tak ja mam 60-tkę z tą kabina czeską co ma takie małe siedzonko przymocowane z prawej strony może ktoś kojarzy? No i ona po 2000 roku została wyrejestrowana przez mojego ojca. W 2015 postanowiłem ja zarejestrować i potrzeby był przegląd i dane wszystkie wystawiał diagnosta. Jak pojechałem na ten przegląd i zajrzał do środka i zobaczył to małe siedzenie z boku to mi wpisał liczba miejsc 2.I tak mam w dowodzie wbite wiec wiesz jak masz znajomości to możesz się tam jakoś dogadać DuzyGrzegorz 1 Quote
DuzyGrzegorz Posted April 16, 2017 Posted April 16, 2017 Jest tak jak napisał Kolega Kamilc-360. Diagnosta wydaje zaświadczenie do wydziału komunikacji jeżeli siedzenie spełnia określone w rozporządzeniu warunki techniczne. W nowych traktorach oczywiście świadectwo homologacji. Teoretycznie jeżeli pojedziesz na przegląd a nie będziesz miał siedzenia dla pasażera w sytuacji gdy w dowodzie są wpisane dwie osoby to albo będziesz musiał założyć siedzenie albo dokonać zmiany w dowodzie rejestracyjnym aby stan był zgodny z rzeczywistością. Przykładowo jeżeli masz kabinę w której jest miejsce dla kierowcy i pasażera i ten fakt został uwidoczniony w dowodzie rejestracyjnym to jak zmienisz kabinę na taką w której jest miejsce tylko dla kierowcy aby przeszedł przegląd musisz zmienić ilość miejsc z 2 do 1 w dowodzie rejestracyjnym. Pozdrawiam świątecznie! Quote
Kamilc-360 Posted April 17, 2017 Posted April 17, 2017 No No tak jest.A ja Wam tak powiem szczerze ze to zależy od człowieka jeden jak zobaczy starszy traktor to w ogóle nie patrzy na niego tylko pisze i wbił by ci liczbę miejsc 2 nawet jakbyś miał tą ławeczkę na błotniku co montowali w C-330 i C-360 może ktoś z was kojarzy.A drugi to ci może być taka menda że nie wbije bo pod pretekstem że pasów nie masz i tyle.Mówię to zależy od człowieka DuzyGrzegorz 1 Quote
Recommended Posts