Jump to content

Recommended Posts

Posted

Wiesz co ja Ci powiem tak ja mam 60-tkę z tą kabina czeską co ma takie małe siedzonko przymocowane z prawej strony może ktoś kojarzy?

No i ona po 2000 roku została wyrejestrowana przez mojego ojca. W 2015 postanowiłem ja zarejestrować i potrzeby był przegląd i dane wszystkie wystawiał diagnosta. Jak pojechałem na ten przegląd i zajrzał do środka i zobaczył to małe siedzenie z boku to mi wpisał liczba miejsc 2.

I tak mam w dowodzie wbite wiec wiesz jak masz znajomości to możesz się tam jakoś dogadać

Posted

Jest tak jak napisał Kolega Kamilc-360. Diagnosta wydaje zaświadczenie do wydziału komunikacji jeżeli siedzenie spełnia określone w rozporządzeniu warunki techniczne. W nowych traktorach oczywiście świadectwo homologacji. Teoretycznie jeżeli pojedziesz na przegląd a nie będziesz miał siedzenia dla pasażera w sytuacji gdy w dowodzie są wpisane dwie osoby to albo będziesz musiał założyć siedzenie albo dokonać zmiany w dowodzie rejestracyjnym aby stan był zgodny z rzeczywistością. Przykładowo jeżeli masz kabinę w której jest miejsce dla kierowcy i pasażera i ten fakt został uwidoczniony w dowodzie rejestracyjnym to jak zmienisz kabinę na taką w której jest miejsce tylko dla kierowcy aby przeszedł przegląd musisz zmienić ilość miejsc z 2 do 1 w dowodzie rejestracyjnym. Pozdrawiam świątecznie!

Posted

No No tak jest.

A ja Wam tak powiem szczerze ze to zależy od człowieka jeden jak zobaczy starszy traktor to w ogóle nie patrzy na niego tylko pisze i wbił by ci liczbę miejsc 2 nawet jakbyś miał tą ławeczkę na błotniku co montowali w C-330 i C-360 może ktoś z was kojarzy.

A drugi to ci może być taka menda że nie wbije bo pod pretekstem że pasów nie masz i tyle.

Mówię to zależy od człowieka