Stiven1983 Posted April 26, 2017 Posted April 26, 2017 Witam ostatnio rozkręciła mi się skrzynia na wałku pośrednim, typowa bolączka M-ki.Poniżej kilka fotek z naprawy. Robert ;-) 1 Quote
DuzyGrzegorz Posted April 26, 2017 Posted April 26, 2017 Wzorowo utrzymany traktor, doposażony z głową. Remont wzorowo zrobiony. Wszystko wyczyszczone i odtłuszczone. Szacunek dla Ciebie! Pozdrawiam! Quote
Robert ;-) Posted May 2, 2017 Posted May 2, 2017 Jak składałeś to czystymi rękoma ;-) a to piaskowanie docisku sprzęgła miało jakieś wymierne znacznie w działaniu sprzęgła po złożeniu ?Z drugiej strony musisz mieć porządną piaskarke , zaspawales lekko ta nakrętke, wiem nie po fahowemu:-( ale co niektórzy tak robią. Jak to teraz modne Brawo Ty Quote
Stiven1983 Posted May 4, 2017 Author Posted May 4, 2017 Piaskowanie sprawiło że przypalone kiedyś sprzęgło już się tak nie ślizga.Co do spawania nakrętki to już mam pewne doświadczenie bo w trzydziestce ojca też się z tym borykaliśmy. -dwie podkładki rozkręciła się po tygodniu pracy-lekko zapunktowane w trzech miejscach wytrzymała miesiąc-całkowicie zastawana działa już od dziesięciu lat Nie mam ochoty rozbierać jej za jakiś czas żeby znów skręcać choć nieraz i zaspawana potrafi się "rozkręcić" Jak to teraz modne Brawo Ja. Quote
DuzyGrzegorz Posted May 5, 2017 Posted May 5, 2017 A nie lepiej użyć kleju do gwintów? A jak jesteśmy przy temacie klejów do gwintów to czy ktoś może mi wyjaśnić dlaczego wszyscy używają do odtłuszczenia gwintu przed klejeniem benzyny która, jak powszechnie wiadomo, nie rozpuszcza tłuszczów? Pozdrawiam! Quote
Stiven1983 Posted May 5, 2017 Author Posted May 5, 2017 Kolego spaw potrafi się zerwać a co dopiero klej do gwintów. Quote
Stiven1983 Posted May 5, 2017 Author Posted May 5, 2017 Drgania swoją drogą, najwięcej naprężeń powoduje to że te dwa tryby są skośne gdyby były proste to skrzynia by była głośniejsza ale bezawaryjna. Quote
DuzyGrzegorz Posted May 20, 2017 Posted May 20, 2017 Mnie odkręcały się śruby przy przekładni schumachera. Mechanicy zaspawywali je ale wtedy pękały śruby albo uchwyt. Miałem tego dosyć i zrobiłem na klej. Od tego czasu spokój. Odtłuszczam acetonem a następnie kwasem do lutowania i suszę. Pozdrawiam! Quote
Recommended Posts