twardy Posted May 3, 2017 Posted May 3, 2017 Mam pytanie czym wzmocnić lub jakim środkiem nawozić czy nawozem jak tak to jakim najlepiej ja poratować aby pobudzić ja do wzrostu, teren podmokły nadal ciągle mokro i zimno a pszenica nie rośnie ozima.Co byście polecili dolistnie dokarmić jak tak to jakim środkiem czy nawozem ,jak tak to jakim,z góry dziękuje za pomoc. Quote
Vademecum Posted May 3, 2017 Posted May 3, 2017 Na szybko saletra amonowa ale przy tej pogodzie a jeszcze jak woda stoji to cza odczekać bo nic nieda. Też istotne co dałeś przedsiewem. Quote
kolejarz Posted May 4, 2017 Posted May 4, 2017 Owszem saletra wraz z kompleksowym dolistnym nawożeniem ( kompleksem antystres). Wielu rolników podłącza długi wąż pod opryskiwacz i ręcznie w miejscach mokrych pryskają i w ten sposób utrzymują jednolity stan upraw na całym polu aż do ciepłych dni.Unikając tych zabiegów, bardziej leniwi mają łaciate pola i mizerne rośliny. Quote
Vademecum Posted May 4, 2017 Posted May 4, 2017 Może i i wygląda ładnie, ale czy ten plon zapłaci za tród i chemie. Quote
Recommended Posts