Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ostatnio byłam na Korfu (wyspa grecka) i jestem zauroczona :) Jednak Uwaga!! jęsli ktoś chciałby się tam kiedyś wybrać to tylko na PÓŁNOC - przpiękne malownicze wioski, serpentyny, góry, super widoczki...natomiast POŁUDNIE - bleeee dla mnie beznadzieja (nie ma gór, monotonny krajobraz, brudno, wszystko nastawione na nocne życie - w dzień jest paskudnie).

Według mnie północne Korfu to RAJ :) mogę przesłać Wam fotki jeśli checie - podajcie maile.

Sycylia też piękna i ma swój klimacik.

Byłam też na Malcie - wrażenia mam przeciętne jeśli chodzi o krajobraz (sucho, brązowo), ale ogólnie fajnie się tam bawiłam (choć głownie wiekszość imprez nastawiona na młodych - nastolatków). Aha no i atrakcja nieprzeciętna to KARALUCHY na ulicach (szcególnie widoczne wieczorami:) )

Nigdy natomiast nie pojade już - mam nadzieję - do Wenecji (w której byłam 3 razy :/) ani tez do północnych Włoch na plaże Riminii gdzie jedyna atrakcja poza plażą oczywiście to wieczorne przchadzki przez pasaż sklepów i tłumy Włoskich rodzin

Moge Wam rownież polecić świetne spa pod Toruniem.  Mają nawet stadninę koni  Ostatnio zabukowaliśmy sobie tam wypoczynek i można się tam naprawdę dobrze zrelaksować...

zdjecie-prezentacji-hanza-palac-wellness

Posted
włochy są całe zesrane i zerzygane, smród zaduch. Wenecja wprowadza opłaty za wstęp do miasta. Ostatnio mnie przywitała gandameria , 3 policjantów w tym dwuch z karabinami maszynowymi, miałem wrażenie że byli wystraszeni bardziej ode mnie. co jeszcze bardziej dawało wątpliwość co zrobią.
  • 2 weeks later...
Posted

Mam podobne odczucia co do Zakopanego. Kiedyś było tam fajnie a teraz drogo i pełna komercja. Już nie ma takiego klimatu. Popsuli to. A lubię góry.

W tym roku chcę zobaczyć zupełnie inne góry i jadę na wycieczkę z Wytwórnią Wypraw do Gruzji. Całkiem fajne tam góry maja i te ich otwarte przestrzenie. Coś innego niż u nas. Oglądałem trochę zdjęć i filmów z tamtąd, bo znajomi byli w zeszłym roku, i tak mi to w głowie zostało, że teraz moja pora. A co ;) Też mi się należy, co nie? 

Posted

Mam podobne odczucia co do Zakopanego. Kiedyś było tam fajnie a teraz drogo i pełna komercja. Już nie ma takiego klimatu. Popsuli to. A lubię góry.

W tym roku chcę zobaczyć zupełnie inne góry i jadę na wycieczkę z Wytwórnią Wypraw do Gruzji. Całkiem fajne tam góry maja i te ich otwarte przestrzenie. Coś innego niż u nas. Oglądałem trochę zdjęć i filmów z tamtąd, bo znajomi byli w zeszłym roku, i tak mi to w głowie zostało, że teraz moja pora. A co ;) Też mi się należy, co nie? 

Zazdroszczę, ja poluję na loty do Gruzji już od dłuższego czasu, ale jakoś nie umiem ostatnio znaleźć nic w korzystnych cenach. Jak już są to tylko zimą.

Posted

Na wakacje trzeba jeździć. Raz czy dwa razy w roku gdy pojedzie się na ten tygodniowy wypoczynek, to raczej nie powinno być z tym większego problemu.

Fakty są takie, że latem mamy w kraju wiele ciekawych miejsc.

Zimą jak ktoś chce pojechać w jakieś cieplejsze kierunki, to zapewne wybierze południową Hiszpanię, wyspy Kanaryjskie czy może jakieś afrykańskie kurorty w których jest ciepło w zasadzie przez cały rok.

To o czym trzeba pamiętać to ubezpieczenie. W razie choroby czy wypadku, aby można było sfinansować leczenie czy powrót do kraju.

Ubezpieczenie turystyczne, proponuję sprawdzić jeszcze tutaj pod linkiem jak coś:

Chociaż na wyjazdy krajowe, też warto w razie W.

• 3 years later...
Posted

Długo myślałem nad tym, gdzie w przyszłym roku wybrać się na wakacje z rodziną, ale teraz już wiem, iż naszym kierunkiem będzie Grecja. Wszelkie niezbędne wiadomości odnośnie tego co można tam zobaczyć i jakie atrakcje turystyczne na nas czekają znalazłem na stronie internetowej: . Tak szczerzę pisząc to już nie mogę się doczekać codziennych wyjść na malownicze plaże, oraz fantastycznych widoków, które na razie widziałem jedynie na zdjęciach i filmikach. Prócz tego przede wszystkim chciałbym spróbować tej rzekomo niepowtarzalnej śródziemnomorskiej kuchni.

• 1 month later...