Monk Posted February 13, 2020 Report Posted February 13, 2020 Ostatnio byłam na Korfu (wyspa grecka) i jestem zauroczona Jednak Uwaga!! jęsli ktoś chciałby się tam kiedyś wybrać to tylko na PÓŁNOC - przpiękne malownicze wioski, serpentyny, góry, super widoczki...natomiast POŁUDNIE - bleeee dla mnie beznadzieja (nie ma gór, monotonny krajobraz, brudno, wszystko nastawione na nocne życie - w dzień jest paskudnie). Według mnie północne Korfu to RAJ mogę przesłać Wam fotki jeśli checie - podajcie maile. Sycylia też piękna i ma swój klimacik. Byłam też na Malcie - wrażenia mam przeciętne jeśli chodzi o krajobraz (sucho, brązowo), ale ogólnie fajnie się tam bawiłam (choć głownie wiekszość imprez nastawiona na młodych - nastolatków). Aha no i atrakcja nieprzeciętna to KARALUCHY na ulicach (szcególnie widoczne wieczorami:) ) Nigdy natomiast nie pojade już - mam nadzieję - do Wenecji (w której byłam 3 razy :/) ani tez do północnych Włoch na plaże Riminii gdzie jedyna atrakcja poza plażą oczywiście to wieczorne przchadzki przez pasaż sklepów i tłumy Włoskich rodzin Moge Wam rownież polecić świetne spa pod Toruniem. Mają nawet stadninę koni Ostatnio zabukowaliśmy sobie tam wypoczynek i można się tam naprawdę dobrze zrelaksować... Quote
Vademecum Posted February 13, 2020 Report Posted February 13, 2020 włochy są całe zesrane i zerzygane, smród zaduch. Wenecja wprowadza opłaty za wstęp do miasta. Ostatnio mnie przywitała gandameria , 3 policjantów w tym dwuch z karabinami maszynowymi, miałem wrażenie że byli wystraszeni bardziej ode mnie. co jeszcze bardziej dawało wątpliwość co zrobią. Quote
sikoraN Posted February 21, 2020 Report Posted February 21, 2020 Mam podobne odczucia co do Zakopanego. Kiedyś było tam fajnie a teraz drogo i pełna komercja. Już nie ma takiego klimatu. Popsuli to. A lubię góry.W tym roku chcę zobaczyć zupełnie inne góry i jadę na wycieczkę z Wytwórnią Wypraw do Gruzji. Całkiem fajne tam góry maja i te ich otwarte przestrzenie. Coś innego niż u nas. Oglądałem trochę zdjęć i filmów z tamtąd, bo znajomi byli w zeszłym roku, i tak mi to w głowie zostało, że teraz moja pora. A co Też mi się należy, co nie? Quote
Vademecum Posted February 22, 2020 Report Posted February 22, 2020 jak wrócisz to napisz o wrażeniach. Quote
Remi Posted February 24, 2020 Report Posted February 24, 2020 Mam podobne odczucia co do Zakopanego. Kiedyś było tam fajnie a teraz drogo i pełna komercja. Już nie ma takiego klimatu. Popsuli to. A lubię góry.W tym roku chcę zobaczyć zupełnie inne góry i jadę na wycieczkę z Wytwórnią Wypraw do Gruzji. Całkiem fajne tam góry maja i te ich otwarte przestrzenie. Coś innego niż u nas. Oglądałem trochę zdjęć i filmów z tamtąd, bo znajomi byli w zeszłym roku, i tak mi to w głowie zostało, że teraz moja pora. A co Też mi się należy, co nie? Zazdroszczę, ja poluję na loty do Gruzji już od dłuższego czasu, ale jakoś nie umiem ostatnio znaleźć nic w korzystnych cenach. Jak już są to tylko zimą. Quote
stephan Posted February 24, 2020 Report Posted February 24, 2020 Na wakacje trzeba jeździć. Raz czy dwa razy w roku gdy pojedzie się na ten tygodniowy wypoczynek, to raczej nie powinno być z tym większego problemu. Fakty są takie, że latem mamy w kraju wiele ciekawych miejsc. Zimą jak ktoś chce pojechać w jakieś cieplejsze kierunki, to zapewne wybierze południową Hiszpanię, wyspy Kanaryjskie czy może jakieś afrykańskie kurorty w których jest ciepło w zasadzie przez cały rok. To o czym trzeba pamiętać to ubezpieczenie. W razie choroby czy wypadku, aby można było sfinansować leczenie czy powrót do kraju. Ubezpieczenie turystyczne, proponuję sprawdzić jeszcze tutaj pod linkiem jak coś: Chociaż na wyjazdy krajowe, też warto w razie W. Quote
Berski Posted December 22, 2023 Report Posted December 22, 2023 Długo myślałem nad tym, gdzie w przyszłym roku wybrać się na wakacje z rodziną, ale teraz już wiem, iż naszym kierunkiem będzie Grecja. Wszelkie niezbędne wiadomości odnośnie tego co można tam zobaczyć i jakie atrakcje turystyczne na nas czekają znalazłem na stronie internetowej: . Tak szczerzę pisząc to już nie mogę się doczekać codziennych wyjść na malownicze plaże, oraz fantastycznych widoków, które na razie widziałem jedynie na zdjęciach i filmikach. Prócz tego przede wszystkim chciałbym spróbować tej rzekomo niepowtarzalnej śródziemnomorskiej kuchni. Quote
torton Posted February 6, 2024 Report Posted February 6, 2024 Od siebie mogę polecić domek w dobrym standardzie, domek jest w Okunince: Można tam skorzystać z balii z hydromasażem Quote
Recommended Posts