gregor7465 Posted August 1, 2017 Posted August 1, 2017 Witam!Jestem po pierwszym roku mojej działalności właśnie przymierzam się do zbioru pszenicy.Mam problem bo nie mam jeszcze gdzie magazynować więc musze sprzedać prosto z pola.Powiedzcie jak i gdzie to najlepiej zrobić.Jestem z okolic Krosna i Brzozowa. Będę wdzięczny za pomoc. Sprawa dość pilna. Quote
Vademecum Posted August 1, 2017 Posted August 1, 2017 kolego, bezpośrednio to ciężka sprawa . zboże cza wystudzić. prymitywny i najpowrzechniejszy sposób to rozsypać 15 do 20 cm i kilka razy przeszuflować. Jeśli niemasz gdzie tego zrobić to może ktoś kto będzie ci zbierać coś podpowie kto w twojej okolicy skupuje rakiego świerzaka. ewentualnie ktoś kto ma hodowle . Quote
henryk Posted August 6, 2017 Posted August 6, 2017 pytaj na młynach,ja zawsze prosto z pola jadę na młyn i nie mam problemu,latoś już wszystko sprzedane,,, Quote
ZaopatrzenieRolnictwa Posted August 24, 2017 Posted August 24, 2017 Najlepiej jeżeli w tym temacie wypowiedzą się Użytkownicy z okolic Krosna czy mieszkający na Podkarpaciu, oni powinni się orientować co do tej kwestii. Ewentualnie pytaj na młynach jeżeli znasz adresy, to też dobra opcja. Quote
Recommended Posts