JakubR Posted August 11, 2017 Report Posted August 11, 2017 witam, zastanawiam się nad zakupem sieczkarni do kukurydzy pottinger jednorzędowej. Odnośnie tego sprzętu mam pytanie czy sieczkarnia po odłączeniu przystawki będzie kosiła trawę jak orkan 2? Będąc przy temacie orkanu mam pytanie czy da się nim ścinać kukurydzę i rozdrobni ją czy tylko porwie ? Quote
DuzyGrzegorz Posted August 11, 2017 Report Posted August 11, 2017 To jest sieczkarnia więc nie skosisz trawy po odłączeniu przystawki. Orkanem straty przynajmniej 50% przy koszeniu kukurydzy, nawet jeśli ją zwałujesz. Pozdrawiam! Quote
Vademecum Posted August 13, 2017 Report Posted August 13, 2017 Orkan to nie tylko kolby pozostawia ale nabierze kurzu czyli ziemi, ta maszyna to przeżytek i sabotażysta Quote
JakubR Posted August 14, 2017 Author Report Posted August 14, 2017 do c-360 lub deutz-fahra 4.51 jaki będzie najlepszy wybór myślałem nad pottingerem mex 2s Quote
DuzyGrzegorz Posted August 14, 2017 Report Posted August 14, 2017 C-360 ze zgniataczem może mieć ciężko, ale daje radę. Bez zgniatacza koszą nawet z C-330. Od razu dokup wole koło do WOM bo zniszczysz przekładnię sieczkarni i skrzynię traktora. Pozdrawiam! Quote
Recommended Posts