Jump to content

Recommended Posts

Posted

Rozumiem że chodzi o środki chemiczne. Wszystkie są dobre lecz wymagają aby ruch powietrza był na tyle mały aby parując były w stanie wytworzyć na tyle duże stężenie aby było toksyczne dla much. Jeżeli jest wentylacja lub przewiew to oczywiście takie stężenie nigdy nie zostanie osiągnięte. W takich warunkach pozostają lepy i inne pułapki. Najpierw rozstrzygnij czy w chlewni są warunki do zastosowania środków chemicznych do zwalczania much. Pozdrawiam!

Posted

Lampy owadobójcze działają na zasadzie wabienia światłem lub ciepłem. Muchy wabią się ciepłem więc taką lampę należy wybrać. W temperaturze do 12 stopni Celsjusza muchy nie fruwają więc nie są w stanie polecieć do lampy. W temperaturze powyżej ok. 25 stopni Celsjusza nie poszukują ciepła więc do lampy nie polecą. W pomieszczeniach inwentarskich lampy owadobójcze mają konkurentów w postaci zwierząt które wabią muchy swoim ciepłem. Może zamiast zastanawiać się nad ceną najpierw warto najpierw zastanowić się czy w określonych warunkach lampa będzie w ogóle działać? Pozdrawiam!

Posted

Pułapka świetlna na owady kosztuje około 200 zł w ciepłych pomieszczeniach faktycznie nie do końca może być skuteczna, ja akurat stosuję pomieszczeniu bez zwierząt i się sprawdza

Posted

Ja wewnątrz budynku posiadam lepy, natomiast pryskam środkiem Ascyp okna, drzwi i to sprawdza mi się najlepiej. Pryskanie powtarzam co ok 1,5 tygodnia, nalezy pamiętać żeby dokłądnie wypryskać szczeliny okien i drzwi, tam gdzie muchy się przedostają do środka. 

• 7 months later...